Geld lenen als zelfstandig ondernemer: geen probleem maar vaak tegen een forse rente

Publicatie: 10-03-2020


Geld lenen in privé als zelfstandig ondernemer gaat tegenwoordig een stuk efficiënter via het Nederlands Krediet Collectief. Waar huisbanken zoals ABN en ING  speciale “ondernemers leningen” aanbieden tegen zeer hoge rentes en of bijzondere voorwaarden kan het nu een stuk voordeliger. Dat goede voorwaarden belangrijk zijn voor verantwoord geld lenen blijkt maar weer eens.

Puur zakelijk geld lenen als ondernemer gaat moeiteloos, zelfs zonder onderpand, zo blijkt uit onderzoek dat de Volkskrant onlangs deed. Zelfs als de ondernemers in kwestie het geld wil gebruiken voor het aflossen van schulden welk niet lening- of privé gerelateerd zijn. Uiteraard werden er zeer hoge rentes berekend aan de ondernemers waardoor een grotere financiële strop in de lucht hangt voor de ondernemer in privé.

Er zijn zelfs partijen op de markt waar geen aflossingsverplichting geldt zolang de rente maar maandelijks wordt betaald, zoals Yeaz. Met alle gevolgen van dien.

Maar hoe zit het nu echt met geld lenen voor uitsluitend privédoeleinden als ondernemers? Hoe doe je dit op een verantwoorde en voordelige manier? Je leest het in dit blog. 

Verantwoord geld lenen als ondernemer

Ben je ondernemer en wil je geld lenen? dan kan dat op twee manieren. Voor jezelf als privépersoon of een zakelijke lening als zelfstandig ondernemer. In beide gevallen verloopt de aanvraag op een andere manier dan wanneer je in loondienst bent en een persoonlijke lening aanvraagt.  De banken rekenen per saldo met hoger “kredietrisico” dan voor iemand die sec in loondienst is.

Privé geld lenen als zelfstandig ondernemer

Als ondernemer weet je vaak niet hoeveel geld er exact de volgende maand binnen komt. De ene maand is het veel, de andere maand is het een stuk minder. Hierdoor heeft de bank minder zekerheid dat het uitgeleende geld ook daadwerkelijk terugkomt. Er zijn echter wel een aantal kredietverstrekkers waarbij je als ondernemer een persoonlijke lening kunt afsluiten. Voorwaarde is wel dat je langer dan 3 jaar zelfstandig ondernemer bent, een positief resultaat kunt laten zien (jaarcijfers) en geen negatieve BKR-registratie hebt.

Persoonlijke lening ook voor de ondernemer in privé

Als je als ondernemer een lening wilt afsluiten voor privédoeleinden, heb je de keuze uit 1 leenvorm, enkel een persoonlijke lening. Hierbij leen je een vast bedrag tegen een vaste lage rente en lost deze binnen een looptijd volledig af. Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je geheel online, tegen een zeer lage rente en zonder bijkomende kosten een persoonlijke lening af.  Dit zijn de voorwaarden om een lening te kunnen afsluiten: 

  1. Tenminste 3 boekjaren overleggen met positief eigen vermogen/werkkapitaal
  2. Geen negatieve BKR-codering
  3. Koop of een huurwoning 

Heb je een lopende financiering bij ABN Amro, ING bank, Rabobank of elders in privé als ondernemer dan is het wellicht interessant om deze lening tegen een veel lagere rente kosteloos over te sluiten. Hierdoor bespaar je direct veel geld, dit kan je weer gebruiken om extra boetevrij af te lossen!

Vraag nu een persoonlijke lening aan

Geld lenen als huiseigenaar

De meeste kredietverstrekkers geven een extra vorm van rente korting bij zelfstandig ondernemers, als deze een eigen huis bezit. Wanneer je dus als ondernemer een eigen woning hebt, is het dus voordeliger om geld te lenen. Om een goed voorbereid een aanvraag te doen helpen de adviseurs van onze ondernemersdesk je vrijblijvend. Uiteraard kan je ook geheel zelf een aanvraag doen, op werkdagen heb je binnen een uur een reactie of er mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.