Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

10-03-2020

Geld lenen in privé als zelfstandig ondernemer gaat tegenwoordig een stuk efficiënter via het Nederlands Krediet Collectief. Waar huisbanken zoals ABN en ING  speciale “ondernemers leningen” aanbieden tegen zeer hoge rentes en of bijzondere voorwaarden kan het nu een stuk voordeliger. Dat goede voorwaarden belangrijk zijn voor verantwoord geld lenen blijkt maar weer eens.

Puur zakelijk geld lenen als ondernemer gaat moeiteloos, zelfs zonder onderpand, zo blijkt uit onderzoek dat de Volkskrant onlangs deed. Zelfs als de ondernemers in kwestie het geld wil gebruiken voor het aflossen van schulden welk niet lening- of privé gerelateerd zijn. Uiteraard werden er zeer hoge rentes berekend aan de ondernemers waardoor een grotere financiële strop in de lucht hangt voor de ondernemer in privé.

Er zijn zelfs partijen op de markt waar geen aflossingsverplichting geldt zolang de rente maar maandelijks wordt betaald, zoals Yeaz. Met alle gevolgen van dien.

Maar hoe zit het nu echt met geld lenen voor uitsluitend privédoeleinden als ondernemers? Hoe doe je dit op een verantwoorde en voordelige manier? Je leest het in dit blog. 

Verantwoord geld lenen als ondernemer

Ben je ondernemer en wil je geld lenen? dan kan dat op twee manieren. Voor jezelf als privépersoon of een zakelijke lening als zelfstandig ondernemer. In beide gevallen verloopt de aanvraag op een andere manier dan wanneer je in loondienst bent en een persoonlijke lening aanvraagt.  De banken rekenen per saldo met hoger “kredietrisico” dan voor iemand die sec in loondienst is.

Privé geld lenen als zelfstandig ondernemer

Als ondernemer weet je vaak niet hoeveel geld er exact de volgende maand binnen komt. De ene maand is het veel, de andere maand is het een stuk minder. Hierdoor heeft de bank minder zekerheid dat het uitgeleende geld ook daadwerkelijk terugkomt. Er zijn echter wel een aantal kredietverstrekkers waarbij je als ondernemer een persoonlijke lening kunt afsluiten. Voorwaarde is wel dat je langer dan 3 jaar zelfstandig ondernemer bent, een positief resultaat kunt laten zien (jaarcijfers) en geen negatieve BKR-registratie hebt.

Persoonlijke lening ook voor de ondernemer in privé

Als je als ondernemer een lening wilt afsluiten voor privédoeleinden, heb je de keuze uit 1 leenvorm, enkel een persoonlijke lening. Hierbij leen je een vast bedrag tegen een vaste lage rente en lost deze binnen een looptijd volledig af. Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je geheel online, tegen een zeer lage rente en zonder bijkomende kosten een persoonlijke lening af.  Dit zijn de voorwaarden om een lening te kunnen afsluiten: 

 1. Tenminste 3 boekjaren overleggen met positief eigen vermogen/werkkapitaal
 2. Geen negatieve BKR-codering
 3. Koop of een huurwoning 

Heb je een lopende financiering bij ABN Amro, ING bank, Rabobank of elders in privé als ondernemer dan is het wellicht interessant om deze lening tegen een veel lagere rente kosteloos over te sluiten. Hierdoor bespaar je direct veel geld, dit kan je weer gebruiken om extra boetevrij af te lossen!

Vraag nu een persoonlijke lening aan

Geld lenen als huiseigenaar

De meeste kredietverstrekkers geven een extra vorm van rente korting bij zelfstandig ondernemers, als deze een eigen huis bezit. Wanneer je dus als ondernemer een eigen woning hebt, is het dus voordeliger om geld te lenen. Om een goed voorbereid een aanvraag te doen helpen de adviseurs van onze ondernemersdesk je vrijblijvend. Uiteraard kan je ook geheel zelf een aanvraag doen, op werkdagen heb je binnen een uur een reactie of er mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie!

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.