Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.6

Klantbeoordeling 9.6

085 - 760 89 89

22-02-2016

Te veel mensen hebben nog steeds een te dure lening. Gemiddeld hadden consumenten in 2015 een persoonlijke lening of doorlopend krediet tegen 7% rente. Ondanks het hoge rentepercentage is wel sprake van een lichte daling, voor het eerst in lange tijd. In 2014 was de rente voor een lening namelijk gemiddeld 8%. Maar deze lagere rente is niet te vergelijken met de gehalveerde rente van spaarrekening of hypotheek.

Lenen bij de bank

Met deze constatering komt vergelijkingssite Geld.nl. Er zijn meerdere verklaringen voor het hoog blijven van de rente voor geld lenen. Zo is er nog altijd slechts beperkt concurrentie onder aanbieders van leningen. Er zijn amper nieuwkomers op de leenmarkt. Daarbij zijn veel consumenten loyaal aan hun bank. In hun zoektocht naar een lening kijken ze dan ook nauwelijks naar overige, kleinere aanbieders van leningen.

Rentepercentage lening

De drie grote Nederlandse banken hebben op dit moment 80% van de leenmarkt in handen. Twee van de drie zijn goed voor de hoogste rentes op persoonlijke leningen en doorlopend kredieten. Een persoonlijke lening van 10.000 euro kan bij Rabobank tegen een rente van 8,0%. Bij ING moet zelfs 9,4% rente betaald worden. Maar consumenten zijn over het algemeen tevreden met hun bank en niet geneigd tot overstappen. Geen reden dus voor de grote banken om hun rente te verlagen.

Rentetarieven vergelijken

Betaal niet teveel voor uw lening en kies voor rentetarieven vergelijken. Zo kunt u heel eenvoudig veel geld besparen. Zeker als u geld lenen online regelt. Omdat online aanbieders gespecialiseerd zijn in leningen, kunnen ze efficiënter werken. En mede omdat uw aanvraag volledig digitaal wordt afgehandeld, besparen ze onder andere op kantoorkosten. Dit ziet u vervolgens terug in een lagere rente voor uw persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Lening oversluiten

Rentetarieven vergelijken loont. Niet alleen als u op zoek bent naar een nieuwe lening. Ook als u al een persoonlijke lening of een doorlopend krediet heeft, blijft het verstandig de rente in de gaten te houden. Zo kunt u bij ons sinds kort een persoonlijke lening afsluiten tegen de lage rente van 4,6%. Een doorlopend krediet sluit u zelfs al af vanaf 4,4% rente. En dankzij onze gratis oversluitservice is het lening oversluiten eenvoudig en snel geregeld.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 13 december

“Goede, snelle en fijne behandeling van mijn aanvraag. Er is echt geluisterd en samen naar een passende oplossing gezocht.”

mevrouw Horvers

Bekijk alle 718 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.6

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,9%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000,- bedraagt € 28.024,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 389,- en een rentetarief van 3,9%.