Betaal niet teveel en blijf rentetarieven vergelijken

Publicatie: 22-02-2016


Te veel mensen hebben nog steeds een te dure lening. Gemiddeld hadden consumenten in 2015 een persoonlijke lening of doorlopend krediet tegen 7% rente. Ondanks het hoge rentepercentage is wel sprake van een lichte daling, voor het eerst in lange tijd. In 2014 was de rente voor een lening namelijk gemiddeld 8%. Maar deze lagere rente is niet te vergelijken met de gehalveerde rente van spaarrekening of hypotheek.

Lenen bij de bank

Met deze constatering komt vergelijkingssite Geld.nl. Er zijn meerdere verklaringen voor het hoog blijven van de rente voor geld lenen. Zo is er nog altijd slechts beperkt concurrentie onder aanbieders van leningen. Er zijn amper nieuwkomers op de leenmarkt. Daarbij zijn veel consumenten loyaal aan hun bank. In hun zoektocht naar een lening kijken ze dan ook nauwelijks naar overige, kleinere aanbieders van leningen.

Rentepercentage lening

De drie grote Nederlandse banken hebben op dit moment 80% van de leenmarkt in handen. Twee van de drie zijn goed voor de hoogste rentes op persoonlijke leningen en doorlopend kredieten. Een persoonlijke lening van 10.000 euro kan bij Rabobank tegen een rente van 8,0%. Bij ING moet zelfs 9,4% rente betaald worden. Maar consumenten zijn over het algemeen tevreden met hun bank en niet geneigd tot overstappen. Geen reden dus voor de grote banken om hun rente te verlagen.

Rentetarieven vergelijken

Betaal niet teveel voor uw lening en kies voor rentetarieven vergelijken. Zo kunt u heel eenvoudig veel geld besparen. Zeker als u geld lenen online regelt. Omdat online aanbieders gespecialiseerd zijn in leningen, kunnen ze efficiënter werken. En mede omdat uw aanvraag volledig digitaal wordt afgehandeld, besparen ze onder andere op kantoorkosten. Dit ziet u vervolgens terug in een lagere rente voor uw persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Lening oversluiten

Rentetarieven vergelijken loont. Niet alleen als u op zoek bent naar een nieuwe lening. Ook als u al een persoonlijke lening of een doorlopend krediet heeft, blijft het verstandig de rente in de gaten te houden. Zo kunt u bij ons sinds kort een persoonlijke lening afsluiten tegen de lage rente van 4,6%. Een doorlopend krediet sluit u zelfs al af vanaf 4,4% rente. En dankzij onze gratis oversluitservice is het lening oversluiten eenvoudig en snel geregeld.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.