Nederlanders weer meer aan het lenen dan aflossen

Publicatie: 02-11-2015


Na een lange periode van fanatiek hun lening aflossen, zijn Nederlanders weer meer aan het lenen. In plaats van dalen steeg de totale hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens het afgelopen kwartaal. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Schuld aflossen

Gedurende twee jaar waren Nederlanders hun hypotheek lening met name aan het aflossen. Dit kwam onder andere door de lage spaarrente. Hierdoor was een schuld aflossen aantrekkelijker dan geld sparen. De totale hypotheekschuld daalde met meer dan €20 miljard.

Meer geld lenen

Inmiddels trekt de huizenmarkt weer aan. Zodoende worden meer hypotheken afgesloten en steeg de totale schuld het afgelopen kwartaal met €0,5 miljard.

Meer lenen én meer verdienen

Behalve dat Nederlanders meer zijn gaan lenen, is ook het inkomen van huishoudens met 1% gestegen. Gemiddeld zijn Nederlanders namelijk meer gaan verdienen en werden er meer uren gewerkt. Dit geldt niet alleen voor mensen in loondienst, maar ook voor zelfstandigen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.