Verantwoord geld lenen online

Publicatie: 19-10-2015


Een lening afsluiten doet u niet zomaar. Met een lening gaat u doorgaans een verplichting aan voor meerdere jaren. Leningen vergelijken, aanbieders vergelijken, de looptijd van uw lening bepalen. Dat zijn nog maar een paar van de punten waar u aandacht aan moet besteden voor u uw handtekening onder het contract van uw lening zet.

Geld lenen of toch sparen?

De eerste vraag die u zich stelt voor u overgaat tot een lening afsluiten is natuurlijk: is de lening écht nodig? Of kan de aankoop nog even uitgesteld worden zodat u ervoor kunt sparen? Geld lenen kost geld, terwijl sparen, zelfs bij de huidige lage rente, geld oplevert. Een aankoop doen met spaargeld is dan ook goedkoper dan hiervoor lenen.

Offerte aanvragen en leningen vergelijken

Het is altijd aan te raden offertes op te vragen bij verschillende kredietaanbieders. Doet u uw aanvraag bij ons, dan vragen wij meerdere offertes voor u op, bij onze partnerbanken. Deze ontvangt u vervolgens in één handig overzicht. Want dat hoort natuurlijk bij het offerte aanvragen: u hierin verdiepen, op zoek naar de meest geschikte lening.

Ook aanbieders vergelijken

Behalve leningen vergelijken is het ook belangrijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan de voorwaarden die worden gehanteerd. Kunt u uw lening bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen? Vergeet niet te controleren of de kredietaanbieder een vergunning van de AFM heeft. Alleen dan weet u zeker dat u gaat lenen bij een partij die uw belang voor ogen heeft.

Lening berekenen looptijd

Wilt u geld lenen voor een concreet leendoel en kiest u voor een persoonlijke lening? Dan is het van belang goed na te denken over de looptijd van uw lening. Zorg dat de lening is afgelost voordat uw nieuwe keuken of auto weer aan vervanging toe is. U wilt toch niet meer betalen voor iets dat u niet meer gebruikt?

Lening aanvragen: niet te snel beslissen

Zoals gezegd: geld lenen doet u niet zomaar. U gaat een verplichting aan voor meerdere jaren én geld lenen kost geld. Zet dan ook niet zomaar uw handtekening, denk hier goed over na. Neem er de tijd voor het contract van uw lening goed door te lezen. Slaap er eventueel een nachtje over. Zo kunt u weloverwogen en verantwoord geld lenen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.