Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

19-10-2015

Een lening afsluiten doet u niet zomaar. Met een lening gaat u doorgaans een verplichting aan voor meerdere jaren. Leningen vergelijken, aanbieders vergelijken, de looptijd van uw lening bepalen. Dat zijn nog maar een paar van de punten waar u aandacht aan moet besteden voor u uw handtekening onder het contract van uw lening zet.

Geld lenen of toch sparen?

De eerste vraag die u zich stelt voor u overgaat tot een lening afsluiten is natuurlijk: is de lening écht nodig? Of kan de aankoop nog even uitgesteld worden zodat u ervoor kunt sparen? Geld lenen kost geld, terwijl sparen, zelfs bij de huidige lage rente, geld oplevert. Een aankoop doen met spaargeld is dan ook goedkoper dan hiervoor lenen.

Offerte aanvragen en leningen vergelijken

Het is altijd aan te raden offertes op te vragen bij verschillende kredietaanbieders. Doet u uw aanvraag bij ons, dan vragen wij meerdere offertes voor u op, bij onze partnerbanken. Deze ontvangt u vervolgens in één handig overzicht. Want dat hoort natuurlijk bij het offerte aanvragen: u hierin verdiepen, op zoek naar de meest geschikte lening.

Ook aanbieders vergelijken

Behalve leningen vergelijken is het ook belangrijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan de voorwaarden die worden gehanteerd. Kunt u uw lening bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen? Vergeet niet te controleren of de kredietaanbieder een vergunning van de AFM heeft. Alleen dan weet u zeker dat u gaat lenen bij een partij die uw belang voor ogen heeft.

Lening berekenen looptijd

Wilt u geld lenen voor een concreet leendoel en kiest u voor een persoonlijke lening? Dan is het van belang goed na te denken over de looptijd van uw lening. Zorg dat de lening is afgelost voordat uw nieuwe keuken of auto weer aan vervanging toe is. U wilt toch niet meer betalen voor iets dat u niet meer gebruikt?

Lening aanvragen: niet te snel beslissen

Zoals gezegd: geld lenen doet u niet zomaar. U gaat een verplichting aan voor meerdere jaren én geld lenen kost geld. Zet dan ook niet zomaar uw handtekening, denk hier goed over na. Neem er de tijd voor het contract van uw lening goed door te lezen. Slaap er eventueel een nachtje over. Zo kunt u weloverwogen en verantwoord geld lenen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.