Verschillende soorten leningen vergelijken

Publicatie: 26-10-2015


Bij geld lenen denken veel mensen aan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Maar er is meer mogelijk als u wilt lenen. Ook bij rood staan, kopen op afbetaling of het gebruiken van uw creditcard gaat u een lening aan, een zogeheten consumptief krediet. Ieder krediet dat wordt afgesloten zonder onderpand, heet een consumptief krediet. Hieronder hebben wij de belangrijkste op een rij gezet.

Persoonlijke lening

Geld lenen voor een concreet leendoel, zoals een auto of een verbouwing? Dan is de zekerheid van de persoonlijke lening een logische keuze. Met een persoonlijke lening leent u een vast bedrag tegen een vaste rente. Ook staat de looptijd van uw lening vast. Zo weet u met een persoonlijke lening precies waar u aan toe bent. Bijkomend voordeel: gebruikt u de persoonlijke lening voor het verbouwen of renoveren van uw koopwoning, dan is de rente van de lening fiscaal aftrekbaar.

Doorlopend krediet

Voor mensen die op zoek zijn naar extra financiële ruimte, is er het doorlopend krediet. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet spreekt u een limietbedrag af met uw kredietverstrekker. Tot dat bedrag kunt u geld opnemen, alles in één keer of in delen. U betaalt slechts rente over het bedrag dat u hebt opgenomen. De rente van het doorlopend krediet is variabel en hangt dus af van de actuele rentestand.

Flitskrediet

Snel een klein bedrag lenen? Een flitskrediet is een minilening die u eenvoudig afsluit en ook weer snel moet afbetalen. Maar pas op! Aanbieders van flitskredieten zeggen vaak dat ze geen rente rekenen, in plaats daarvan brengen ze ‘administratiekosten’ in rekening. Zo moet u bijvoorbeeld betalen voor verzekeringsadvies en het snel overmaken van geld. Omgerekend in rente kunnen de kosten van uw krediet oplopen tot 600% rente.

Creditcard krediet

Een creditcard is tegenwoordig bijna onmisbaar in de portemonnee van reizigers en online shoppers. Bijkomend voordeel van aankopen doen met een creditcard is dat u uw aankoop nog niet meteen hoeft te betalen. En zolang u het krediet op tijd afbetaalt, maakt u geen extra kosten. Maar bent u niet op tijd? Dan kan het zijn dat u zomaar 14% rente betaalt over het openstaande krediet.

Verzendhuiskrediet

Ook verzendhuizen bieden u vaak de mogelijkheid tot het uitstellen van uw betaling. Wehkamp, Otto of Neckermann zijn voorbeelden van verzendhuizen. In plaats van direct het volledige bedrag van uw aankoop af te rekenen, betaalt u maandelijks een deel. Omdat u de aankoop als het ware met geleend geld gedaan heeft, betaalt u ook rente. Deze rente kan oplopen tot wel 14%.

Rood staan

Ook rood staan op uw lopende rekening is een vorm van geld lenen. Bij rood staan neemt u meer geld op dan u eigenlijk tot uw beschikking heeft. Dat extra bedrag leent de bank u en in ruil hiervoor betaalt u de bank rente. Pas hier wel mee op. De kosten van rood staan kunnen namelijk flink oplopen. Bij de grote banken liggen de rentetarieven voor rood staan tussen de 11% en 14%.

Hoe zit het met de hypotheek?

Hoe zit het met een hypotheek, hoort die ook in dit rijtje thuis? Want ook een hypotheek is een lening. Dat klopt, maar een hypotheek is geen consumptief krediet. Het  afsluiten van een hypotheek is geld lenen voor de aankoop van onroerend goed, bijvoorbeeld een woning. Die woning geldt dan als onderpand voor de lening. Dit onderpand kan door de bank verkocht worden, mocht u niet in staat zijn uw lening af te betalen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.