De hoogste rente voor lenen met een flitskrediet

Publicatie: 05-10-2015


Even snel een klein bedrag lenen. Via een zoekopdracht op internet komt u voor snel geld lenen waarschijnlijk uit bij het zogeheten flitskrediet. Dat klinkt aantrekkelijk, snel een lening afsluiten op het moment dat u het nodig hebt. En omdat de lening binnen korte tijd afbetaald moet worden, bent u ook weer snel schuldenvrij. Maar pas op! Voor een flitskrediet betaalt u de hoofdprijs.

Wat is een flitskrediet?

Voor wie nog niet zo bekend is met het flitskrediet: het flitskrediet is een minilening die u snel kunt afsluiten, bijvoorbeeld per sms. Vaak gaat het hierbij om een lening tot €500. Dit bedrag moet ook snel weer terugbetaald worden. Hiervoor heeft u meestal minder dan dertig dagen.

Kleine lening met hoge rente

Omdat het flitskrediet vroeger niet onder de wetgeving voor kredieten viel, konden aanbieders extreem hoge kosten rekenen. De regelgeving is inmiddels aangepast, maar toch is deze lening nog altijd een dure vorm van geld lenen. Aanbieders beloven u vaak geen rente te berekenen, in plaats daarvan betaalt u ‘administratiekosten’. Dit kan bijvoorbeeld een bijdrage zijn voor verzekeringsadvies en voor het snel overmaken van de lening. Ook zijn de boetes bij niet op tijd terugbetalen hoog. Omgerekend naar rente kunnen de kosten voor een flitskrediet oplopen tot 600% rente.

Rente en leningen vergelijken

Mensen die voor een flitskrediet kiezen, kunnen vaak geen gewone lening meer afsluiten. Een groot risico, want iemand loopt zo het gevaar nog verder in financiële problemen te raken. Ons advies is niet zomaar een lening af te sluiten. Verdiep u in de verschillende leningen, vergelijk leningen en rente, en vraag advies indien nodig. Alleen zo kunt u verantwoord geld lenen.

Toch een klein bedrag lenen? Lees hier meer over in onze blog Hoe zit het met… een klein bedrag lenen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,4%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.