Algemene tips

01-04-2020

Hoe zit het met… een klein bedrag lenen

We kennen het wellicht allemaal: de maand lijkt net iets langer te duren en we komen niet helemaal uit met onze financiën. We willen er even tussenuit, de vaatwasser heeft het begeven of we hebben nieuwe kleding nodig. Wat het ook is, we hebben behoefte aan wat extra financiële ruimte. Meestal kiezen we er dan voor om rood te staan, onze creditcard toch nog maar een keer te gebruiken of online via een postorderbedrijf zoals Wehkamp iets te kopen. Het lijkt onschuldig, maar dat is het niet.

Dure vormen van geld lenen

Staan we er voldoende bij stil dat we voor dergelijke kredieten, kleine leningen, een torenhoge rente betalen? We denken al snel: het gaat om een klein bedrag, dus dat kan wel. Dat kleine bedrag heeft echter een grotere financiële impact. Even rood staan, je creditcard gebruiken waardoor je de betaling nog even uitstelt of iets op krediet kopen bij een postorderbedrijf: het klinkt allemaal zo makkelijk en aantrekkelijk, maar dit zijn allemaal dure vormen van geld lenen. Je betaalt vrijwel altijd rentetarieven van 11 tot 14 %. Voor je het weet, is dat kleine bedrag wat je hebt geleend, niet zo klein meer.

Bestaande leningen oversluiten

Kan dat niet anders, op een verantwoorde manier een klein bedrag lenen? Ja, dat kan, bij Nederlands Krediet Collectief. Allereerst kan je tegen een lage rente je bestaande leningen, zoals je kredieten bij postorderbedrijven, roodstaan en creditcardbetalingen, bij ons oversluiten. Dit scheelt een behoorlijk bedrag, omdat je bij ons de laagste rente van Nederland betaalt. Door je leningen over te sluiten krijg je, in tegenstelling tot banken en postorderbedrijven, bij Nederlands Krediet Collectief veel betere voorwaarden. Waarom voor minder gaan als het ook duurzaam, betrouwbaar en kostenbesparend kan?

Klein bedrag lenen? Kies dan voor een persoonlijke lening

De voordeligste manier om een klein bedrag te lenen is het afsluiten van een persoonlijke lening. Dat kan vanaf een bedrag van 5.000 euro. Wellicht dat je dan iets meer geld moet lenen dan je in gedachte had, maar je betaalt veel minder rente, namelijk vanaf 6,6%. Daarbij weet je precies waar je aan toe bent en betaal je elke maand een vast bedrag. Nu denk je wellicht: wat een gedoe, zo’n lening afsluiten voor een klein bedrag. Dat valt reuze mee. Bij Nederlands Krediet Collectief heb je al, na goedkeuring door een van onze adviseurs, het bedrag binnen twee werkdagen op je rekening staan. Met je eigen persoonlijke beveiligde omgeving kan je de aanvraag van je persoonlijke lening volgen. Een ding is zeker: op deze manier leen je op een verantwoorde manier geld, tegen de laagste rente en met de beste voorwaarden.

Kleine lening verhogen

Uiteraard kunt u ook de mogelijkheden bekijken om uw bestaande lening te verhogen met een klein bedrag. Vooral als u een lening heeft welk niet via het Nederlands Krediet Collectief is afgesloten kunt u kiezen om uw lening over te sluiten en te verhogen. Dit kan geheel online tegen de allerlaagste rente van Nederland.

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.