Niet verhuizen door restschuld

Publicatie: 06-04-2015


Het risico op een restschuld weerhoudt mensen ervan te verhuizen. Bijna 40% van de Nederlanders met een hypotheek hoger dan de waarde van hun huis, zou verhuizen wanneer ze geen financieel risico zouden lopen. Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif.

Bezorgdheid door restschuld

Voor ongeveer een miljoen eigenhuisbezitters dreigt op dit moment een restschuld wanneer ze hun huis verkopen. Onder de mensen die de waarde van hun huis hebben zien dalen, heerst bezorgdheid. Een kwart van de ondervraagden uit het onderzoek van BNP Paribas Cardif gaf aan bang te zijn dat ze op een gegeven moment noodgedwongen hun huis moeten verlaten.

Hypotheek aflossen

De bezorgdheid van huiseigenaren is niet onterecht. De hypotheek van de categorie woningen waar het vaakst restschuld door dreigt, is relatief vaak op twee inkomens is gebaseerd. BNP Paribas Cardif ontdekte dat 45% van de mensen met een dreigende restschuld in de problemen komt bij arbeidsongeschiktheid. Bij een echtscheiding zou liefst 70% de lasten voor hun hypotheek niet meer opbrengen.

Restschuld financieren

Bij geld lenen met een hypotheek of een lening is het verstandig verder te kijken dan vandaag. Rekening houden met eventuele veranderingen op het gebied van inkomsten of gezinssituatie kan veel ellende voorkomen. Daarbij geldt dat een restschuld niet betekent dat voor huiseigenaren niets mogelijk is. Geld lenen is een van de opties voor huiseigenaren met restschuld. Dit kan zowel na verkoop als gedurende de looptijd van de hypotheek ter voorkoming van een restschuld.

Lees hier meer over restschuld.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.