Energielabel: tijd voor geld lenen voor verbouwing?

Publicatie: 27-03-2015


Sinds 1 januari 2015 verplicht: een energielabel voor uw woning. Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van uw woning en loopt van categorie A (zeer laag energieverbruik) tot G (hoog energieverbruik). Alle huiseigenaren die hun huis verhuren of verkopen moeten beschikken over een definitief energielabel. Zonder dit label loopt u het risico van een boete die kan oplopen tot €405.

Kritiek energielabel

Iedere woning heeft inmiddels een voorlopig energielabel gekregen. Op social media is echter wel het een en ander aan kritiek te horen. Woningen zijn ingedeeld in de categorieën A tot en met G op basis van een globale inschatting. Hierbij werd onder andere gekeken naar het bouwjaar. Voor veel mensen valt hun energielabel tegen. In reactie laat een woordvoerder van het ministerie van Wonen weten dat het voorlopig energielabel bewust conservatief is ingeschat. Zo hoopt de overheid mensen te stimuleren tot bijvoorbeeld het isoleren van hun woning.

Geld lenen verbouwing

Wist u dat het energiezuiniger maken van uw woning een investering is die gemakkelijk terug te verdienen is? Het isoleren van de begane grond van uw woning kan u ongeveer €160 per jaar schelen. Niet direct de kosten van deze verbouwing op zak? Dan is geld lenen voor uw verbouwing een idee.  Realiseert u een energiebesparing hoger dan het maandbedrag van uw lening, dan levert uw investering u direct maandelijks geld op. Daarbij komt u, wanneer u kiest voor een persoonlijke lening voor uw verbouwing, in aanmerking voor fiscaal voordeel.

Lees ook onze blog Geld lenen voor verbouwing: energie én geld besparen voor meer informatie over geld lenen voor uw verbouwing en energie besparen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.