Verlenging aftrekbaarheid rente over restschuld ingegaan

Publicatie: 23-01-2015


Op de eerste dag van het nieuwe jaar is de verlenging van de aftrekbaarheid van de rente over restschuld ingegaan. Per 1 januari 2015 kan de rente over restschuld maximaal 15 jaar lang van de belasting afgetrokken worden. Tot die tijd stond daar een maximum van 10 jaar voor.

Financieren restschuld

Met deze maatregel wil de overheid huiseigenaren tegemoet komen. Op dit moment staat een op de drie huizen onder water: de hypotheek is hoger dan de waarde van het huis. Bij verkoop dreigt een restschuld.

Lening voor restschuld

De verlenging van 10 naar 15 jaar geldt voor restschulden ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017. Het aftrekken van de rente over restschuld geldt ook voor het financieren van restschuld door middel van een lening, zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet.

Geld lenen restschuld

Meer weten over geld lenen voor het financieren van restschuld? Vraag een offerte aan en ontdek wat voor u mogelijk is.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.