Rente over restschuld: nu 15 jaar belastingvoordeel

Publicatie: 23-09-2014


De rente die betaald moet worden over restschuld is vanaf volgend jaar vijftien jaar lang aftrekbaar. Dit hebben het kabinet en de bevriende oppositiepartijen besloten. Tot nu toe was de rente over restschuld aftrekbaar gedurende een periode van tien jaar.

Veel mensen met restschuld

Het verlengen van het aftrekken van de rente over restschuld is bedoeld om de woningmarkt verder te stimuleren. Veel mensen hangt nu een restschuld boven het hoofd wanneer ze hun woning zouden verkopen. Hun woning staat ‘onder water’: de opbrengst van de verkoop is niet voldoende om de volledige hypotheekschuld af te lossen.

Restschuld financieren met een lening

Het van de belasting aftrekken van de rente over restschuld kan snel een paar honderd euro’s per jaar schelen. Dit geldt niet alleen voor het financieren van restschuld door deze mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Ook wanneer de restschuld gefinancierd wordt door middel van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, is de rente over uw restschuld aftrekbaar.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Heeft u pas uw huis verkocht, of wilt u uw huis verkopen en blijft u met een restschuld zitten? Nederland Leent biedt een veel voordeligere oplossing voor het financieren van uw restschuld dan het meefinancieren van de restschuld in uw nieuwe hypotheek. Denkt u ook eens na over een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Vraag een offerte aan en wij denken met u mee!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.