Wat is een tweede hypotheek?

De tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op hetzelfde onderpand. Meestal bent u volledig vrij in de keuze van de hypotheekvorm en de rentesoort van deze extra hypotheek. Een tweede hypotheek hoeft niet bij dezelfde hypotheekverstrekker afgesloten te worden, maar vaak zal dit wel het geval zijn. Veel hypotheekverstrekkers sluiten niet graag een tweede hypotheek af, als de eerste hypotheek bij een andere maatschappij loopt, Dit betekent namelijk een extra risico bij eventuele betalingsproblemen. Een alternatief voor de tweede hypotheek is een persoonlijke lening.

Tweede hypotheek via Nederlands Krediet Collectief

Via Nederland leent is het niet mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Het is echter wel mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit is in veel gevallen een heel goed en vaak zelfs voordeliger alternatief dan een tweede hypotheek.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, maakt de vorm van de lening niet uit voor de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Voor een tweede hypotheek en een persoonlijke lening is de fiscale behandeling van de rente namelijk gelijk. De rente is aftrekbaar als het geld van de lening wordt gebruikt voor de aankoop, verbetering of verbouwing van de eigen woning.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top