Wat is een tweede hypotheek?

De tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op hetzelfde onderpand. Meestal bent u volledig vrij in de keuze van de hypotheekvorm en de rentesoort van deze extra hypotheek. Een tweede hypotheek hoeft niet bij dezelfde hypotheekverstrekker afgesloten te worden, maar vaak zal dit wel het geval zijn. Veel hypotheekverstrekkers sluiten niet graag een tweede hypotheek af, als de eerste hypotheek bij een andere maatschappij loopt, Dit betekent namelijk een extra risico bij eventuele betalingsproblemen. Een alternatief voor de tweede hypotheek is een persoonlijke lening.

Tweede hypotheek via Nederlands Krediet Collectief

Via Nederland leent is het niet mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Het is echter wel mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit is in veel gevallen een heel goed en vaak zelfs voordeliger alternatief dan een tweede hypotheek.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, maakt de vorm van de lening niet uit voor de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Voor een tweede hypotheek en een persoonlijke lening is de fiscale behandeling van de rente namelijk gelijk. De rente is aftrekbaar als het geld van de lening wordt gebruikt voor de aankoop, verbetering of verbouwing van de eigen woning.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 februari

“Snelle acties, open gesprekken, nette afhandeling”

Johan L.

Bekijk alle 247 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

Back to top