Wat is een tweede hypotheek?

De tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op hetzelfde onderpand. Meestal bent u volledig vrij in de keuze van de hypotheekvorm en de rentesoort van deze extra hypotheek. Een tweede hypotheek hoeft niet bij dezelfde hypotheekverstrekker afgesloten te worden, maar vaak zal dit wel het geval zijn. Veel hypotheekverstrekkers sluiten niet graag een tweede hypotheek af, als de eerste hypotheek bij een andere maatschappij loopt, Dit betekent namelijk een extra risico bij eventuele betalingsproblemen. Een alternatief voor de tweede hypotheek is een persoonlijke lening.

Actuele rente

Rentestand per maandag 21 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.