Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 6,6%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Wat houdt een toetsing bij het BKR precies in?

Bij elke kredietaanvraag van een aangesloten bank, verzendhuis of verzekeraar in Nederland wordt altijd het BKR-register geraadpleegd, de zogenaamde 'BK- toetsing'. In dit register van het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) staat wie in Nederland een lening of een krediethypotheek op zijn naam heeft staan. De overige hypotheken worden er niet geregistreerd, behoudens een achterstandscodering op een hypotheek. De BKR-toetsing is in het leven geroepen ter bescherming van de kredietgever en van u, de kredietnemer.

Veel mensen denken dat bij BKR alles over iemands financiële situatie bekend is. Dit is niet het geval. Zaken als inkomen, huurschuld, belastingschuld of onbetaalde rekeningen bij een energiebedrijf of zorgverzekeraar zijn niet bij het BKR bekend. Ook studiefinancieringen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) komen niet bij BKR voor.

Een BKR-codering vertelt wat over uw betaal moraliteit. Heeft u in het verleden leningen gehad dan staan deze aangemeld op het BKR. Wist u dat met een “bekend BKR” banken u in een lagere risicoklasse schalen dan iemand zonder “leen ervaring”? Zo lezen ze af dat u keurig uw lening afbetaald en zo uw verplichting nakomt jegens de vertrekker.

Een negatieve BKR-codering (achterstandscodering) wordt aangemerkt op uw BKR als u betalingsachterstanden heeft of deze nog niet voldaan heeft. Zo blijft een negatieve A- codering 5 jaar aangemeld op het BKR ook als deze tussentijds hersteld is. Kredietverstrekkers verlenen u geen nieuw krediet in de betreffende 5 jaar dat uw codering aangemerkt staat. Een krediet aanvragen heeft dan ook geen enkele zin.

Als u een lening aanvraagt via Nederlands Krediet Collectief, wordt er altijd een BKR-toetsing gedaan.

Actuele rente

Rentestand per zondag 21 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.