Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Kan ik telefonisch of online mijn BKR opvragen?

Het is helaas niet mogelijk om via telefoon of internet inzage te krijgen in uw BKR-gegevens. Om een inzage te doen moet u zich identificeren. Dit om te voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen. Op dit moment vindt BKR de mogelijke beveiliging van internet niet toereikend. BKR beschikt namelijk niet over een uniek gegeven waarmee zij via internet uw identiteit kunnen vaststellen, zoals het burgerservicenummer of de DigiD. Daarom kunt u uw gegevens alleen opvragen via een bank. Dit kan elke willekeurige bank in Nederland zijn.

Bij de bank vult u een aanvraagformulier in en u identificeert zich met een geldig identiteitsbewijs. De bank stuurt het ingevulde aanvraagformulier naar BKR. Normaal gesproken ontvangt u binnen vijf werkdagen het gevraagde overzicht. De kosten voor het inzien van uw gegevens bedragen € 4,95. U kunt uw gegevens ook rechtstreeks bij BKR ophalen. Hiervoor moet u wel vooraf een afspraak te maken. Alleen zo kunnen zij ervoor zorgen dat uw gegevensoverzicht klaar ligt. Zonder afspraak kunnen zij u helaas niet helpen. De kosten voor het inzien van uw gegevens voldoet u dan ter plekke. Houd er rekening mee dat u bij BKR niet kunt pinnen. Ook moet u zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs.

U kunt ook een overzicht opvragen van de kredietverleners die het laatste jaar naar uw gegevens hebben geïnformeerd. Hiervoor schrijft u een brief naar BKR (postadres: postbus 6080, 4000 HB  TIEL). Bij de brief voegt u een kopie van uw identiteitsbewijs. De kosten voor deze informatie zijn ook € 4,95.

Wat moet ik doen als mijn gegevens niet kloppen?

Als u na het opvragen van uw gegevens meent dat deze niet kloppen, neemt u contact op met de kredietverlener bij wie u het krediet heeft afgesloten. BKR kan alleen in opdracht van die kredietverlener uw gegevens wijzigen. Zijn uw gegevens inderdaad onjuist, dan heeft u recht op correctie. Komt u er niet uit met de kredietverlener, dan kunt u uw geschil voorleggen aan de geschillencommissie van BKR. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van privacywetgeving en kredietverlening.

Zij oordelen of BKR en de kredietverlener zich hebben gehouden aan de regels. De uitspraken van de geschillencommissie zijn bindend. Dit betekent dat de kredietverlener, BKR en u zich moeten neerleggen bij de uitspraak.

Voor het indienen van klachten gelden de volgende voorwaarden:

  • U moet uw bezwaar schriftelijk indienen.
  • U moet schriftelijk kunnen aantonen dat u uw klacht eerder zonder succes hebt voorgelegd aan de kredietverlener of aan BKR.
  • U draagt zelf € 22,50 bij aan de kosten voor behandeling van uw bezwaarschrift door de geschillencommissie.

In uw brief aan de geschillencommissie beschrijft u duidelijk waartegen u bezwaar maakt. Ook vermeldt u waarom de kredietverlener volgens u ongelijk heeft. Bij uw brief voegt u de afwijzing van de kredietverlener en een recent overzicht van uw gegevens. Dit volledige dossier stuurt u naar de geschillen­commissie. U kunt voor meer informatie de brochure ‘Oneens met uw BKR-registratie?’ erop naslaan.

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.