Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 3,5%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.8 uit 5 op Trustpilot.nl

Een 2e woning op een van de Waddeneilanden, een huis in Spanje of een huis voor een van uw studerende kinderen: er zijn verschillende redenen waarom u uw spaargeld wilt investeren in een tweede woning. Een slim idee, zeker nu uw spaargeld vrijwel geen rendement oplevert. Het is echter vaak wel zo dat u extra financiering nodig heeft omdat u of niet voldoende spaargeld heeft of omdat u nog wat spaargeld achter de hand wilt houden. Weet u niet zo goed hoe u de financiering rond moet krijgen? Bij Nederlands Krediet Collectief bent u bij het juiste én betrouwbare adres.

Hypotheek of lening voor een tweede huis?

Als u een hypotheek wilt afsluiten voor een tweede huis, komt u snel tot de ontdekking dat er niet veel hypotheekverstrekkers zijn die een tweede huis volledig financieren. Een hypotheekverstrekker stelt namelijk eisen aan de bouwaard van je huis (van steen en met pannendak) en vaak moet je eigen geld inbrengen. Als er al een hypotheek wordt verstrekt, is het vaak een klein bedrag met extra ingebouwde zekerheden voor de bank en extra kosten. Wilt u geen hypotheek afsluiten of krijgt u deze niet? Een lening is een goed alternatief voor de financiering van een tweede huis. Het is sneller geregeld dan een hypotheek en een ander voordeel is dat u geen afsluit- of advieskosten betaalt, zoals taxatie- en notariskosten. 

Belangrijkste verschillen hypotheek en lening

Bent u van plan om een tweede woning te kopen, maar weet u niet zo goed of u voor een hypotheek of een lening moet kiezen? Wij hebben de belangrijkste verschillen hiertussen op een rijtje gezet:

 • Een hypotheek heeft weliswaar een iets lagere rente dan een lening, maar door de langere looptijd betaalt u vaak meer dan met een lening.
 • Bij een hypotheek ontvangt u geen renteaftrek voor een tweede huis, met een lening wel.
 • Met een hypotheek heeft u eigen geld nodig voor de financiering. De meeste banken financieren niet meer dan 75% van het bedrag van de aankoopsom van een tweede huis. Met een lening kunt u het volledige bedrag financieren.
 • Bij een hypotheek betaalt u aanvullende kosten voor de notaris, advies en de makelaar. Bij een lening betaalt u geen extra kosten.

Soorten lening voor uw tweede huis

Wilt u eindelijk die recreatiewoning op Vlieland of heeft uw studerende zoon of dochter een plek nodig in een studentenstad? Bij het kopen van een tweede huis zijn er verschillende leenvormen waaruit u kunt kiezen bij Nederland Krediet Collectief, namelijk een Persoonlijke Lening, een Doorlopend Krediet of een Combinatie Krediet. 

Tweede woning financieren met een Persoonlijke Lening

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u een vast bedrag leent en dit gehele bedrag wordt in één keer aan u uitbetaalt. U leent dit bedrag tegen een vaste looptijd en vaste rente vanaf 3,5%. Dit is de laagste rente van Nederland. U weet precies waar u aan toe bent, omdat u vooraf precies weet op welke datum de lening is afgelost. Een ander voordeel is dat u altijd boetevrij kosteloos kunt aflossen om de lening sneller af te lossen. 

Tweede woning financieren met een Doorlopend Krediet

Als u kiest voor een doorlopend krediet bepaalt u zelf hoeveel geld u wilt opnemen, tot aan het kredietlimiet. U heeft dus meer flexibiliteit en altijd geld achter de hand, omdat u afgeloste bedragen altijd weer opnieuw mag opnemen. Er staat geen vaste datum vast waarop de lening afgelost moet zijn. Het doorlopend krediet is geen gebruikelijke keuze voor de financiering van een tweede huis. Bij de meeste banken kunt u maar tot 50.000 euro lenen met een doorlopend krediet.

Tweede woning financieren met een Hybride Krediet

Het Hybdride krediet is een combinatie van meerdere leningen, namelijk:

 • Twee persoonlijke leningen
 • Een deel Persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet

Dankzij ons combinatie krediet is het lenen van een extra hoog leenbedrag mogelijk. Het risico wordt verspreid, omdat de leningen bij meerdere van onze partnerbanken worden ondergebracht. Hierdoor biedt het combinatie krediet meerdere en betere mogelijkheden, namelijk een hoog leenbedrag tot 150.000 euro en een laag rentetarief. Bent u van plan om uw tweede woning te verhuren? Dan kunt u de huurinkomsten direct terugstorten in het doorlopend krediet gedeelte of boetevrij extra termijnen aflossen op het deel van de persoonlijke lening.

Voordelen geld lenen bij Nederlands Krediet Collectief

Geld lenen voor een tweede woning bij Nederlands Krediet Collectief heeft meerdere voordelen. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet:

 • Het maximale leenbedrag voor een twee woning ligt bij ons vaak hoger dan bij andere kredietverstrekkers, namelijk tot 150.000 euro.  
 • U regelt alles online.
 • U betaalt geen advies- en afsluitkosten. 
 • Altijd de laagte rente van Nederland, namelijk vanaf 3,5%.
 • De beste voorwaarden.
 • U kunt geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Bereken hoeveel u kunt lenen voor uw tweede woning

Benieuwd of u het benodigde bedrag kunt lenen voor uw tweede woning? Bereken het hieronder met onze rekentool.

 Uw maximaal verantwoorde leenbedrag:


In 4 stappen de lening voor uw vakantiewoning realiseren

Uw lening in 4 stappen gerealiseerd

Lening online aanvragen

Online aanvragen

Niet zeker van uw keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met u door.

Offerte van lening op maat

Offerte op maat

We nemen samen uw wensen en mogelijkheden door. U krijgt van ons de best passende offerte.

Uw documenten opsturen in een persoonlijke omgeving

Documenten opsturen

U kunt online in uw persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld binnen 2 werkdagen op uw rekening

Het geld op uw rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor u af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op uw rekening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 3 maart

“Doen wat ze beloven en gaan daarbij niet over een nacht ijs. Moet veel informatie aanleveren maar alles binnen een week afgerond.”

E van Delden

Bekijk alle 1178 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.