Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor persoonlijk lenen

26-12-2018

Geld lenen na uw 60ste: kan dat?

Na uw 60ste kunt u nog steeds geld lenen of een bestaande lening oversluiten

Lees meer over de mogelijkheden en waar u specifiek op moet letten als u een lening wilt afsluiten op latere leeftijd. 

Welke type leningen kunt u aanvragen? 

Als 60-plusser heeft u de keuze uit twee type leningen, namelijk: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. 

Persoonlijke lening 

Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Een persoonlijke lening is uitermate geschikt bij bijvoorbeeld een verbouwing.  

De rente voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de woning is bovendien fiscaal aftrekbaar. U kunt een persoonlijke lening afsluiten tot uw 75ste jaar. Het geleende bedrag moet dan wel binnen 5 jaar zijn afgelost. 

Een doorlopend krediet 

Met een doorlopend krediet kunt u flexibel geld opnemen wanneer u dat wilt. In verband met de pensioenleeftijd moet de lening echter wel tijdig zijn afgebouwd. Heeft u al een doorlopend krediet? Dan doet u er verstandig aan om uw doorlopend krediet over te sluiten naar een seniorenlening. Vaak is dat een persoonlijke lening. 

Bovendien is het zo dat banken bij een doorlopend krediet vaak de inlossing verhogen naar 2% als u 60 bent en dan vaak ook nog tegen een hoge variabele rente. Dat maakt het u voor u moeilijker om versneld af te lossen omdat de maandelijkse termijnen. Bij een seniorenlening of persoonlijke lening betaalt u een vast bedrag per maand tegen een lage maandtermijn en met een vaste looptijd. Zo weet u waar u aan toe bent. 

Wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat of overlijdt? 

U denkt er liever niet over na, maar toch is het verstandig: wat gebeurt er met uw schuld als u komt te overlijden? Als u een persoonlijke lening afsluit is het verstandig om u daarnaast te verzekeren met een kredietbeschermer bij overlijden. Met deze verzekering vervalt de betalingsverplichting bij overlijden. Het verzekerde bedrag valt vrij in geval van overlijden zodat u uw nabestaanden niet achterlaat met uw lening.

Een lening afsluiten na uw 60ste bij het Nederlands Krediet Collectief

Met een gerust hart een persoonlijke lening afsluiten na uw 60ste kan heel eenvoudig en veilig online bij het Nederlands Krediet Collectief.  

In een geheel beveiligde leenomgeving kunt u uw aanvraag geheel digitaal doen wanneer het u uitkomt. Daarnaast kunt u zich kosteloos door ons laten adviseren. Onze deskundige kredietspecialisten helpen u graag verder met een passend leenvoorstel. 

Vraag een offerte aan

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.