Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

26-12-2018

Geld lenen na uw 60ste: kan dat?

Na uw 60ste kunt u nog steeds geld lenen of een bestaande lening oversluiten

Lees meer over de mogelijkheden en waar u specifiek op moet letten als u een lening wilt afsluiten op latere leeftijd. 

Welke type leningen kunt u aanvragen? 

Als 60-plusser heeft u de keuze uit twee type leningen, namelijk: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. 

Persoonlijke lening 

Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Een persoonlijke lening is uitermate geschikt bij bijvoorbeeld een verbouwing.  

De rente voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de woning is bovendien fiscaal aftrekbaar. U kunt een persoonlijke lening afsluiten tot uw 75ste jaar. Het geleende bedrag moet dan wel binnen 5 jaar zijn afgelost. 

Een doorlopend krediet 

Met een doorlopend krediet kunt u flexibel geld opnemen wanneer u dat wilt. In verband met de pensioenleeftijd moet de lening echter wel tijdig zijn afgebouwd. Heeft u al een doorlopend krediet? Dan doet u er verstandig aan om uw doorlopend krediet over te sluiten naar een seniorenlening. Vaak is dat een persoonlijke lening. 

Bovendien is het zo dat banken bij een doorlopend krediet vaak de inlossing verhogen naar 2% als u 60 bent en dan vaak ook nog tegen een hoge variabele rente. Dat maakt het u voor u moeilijker om versneld af te lossen omdat de maandelijkse termijnen. Bij een seniorenlening of persoonlijke lening betaalt u een vast bedrag per maand tegen een lage maandtermijn en met een vaste looptijd. Zo weet u waar u aan toe bent. 

Wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat of overlijdt? 

U denkt er liever niet over na, maar toch is het verstandig: wat gebeurt er met uw schuld als u komt te overlijden? Als u een persoonlijke lening afsluit is het verstandig om u daarnaast te verzekeren met een kredietbeschermer bij overlijden. Met deze verzekering vervalt de betalingsverplichting bij overlijden. Het verzekerde bedrag valt vrij in geval van overlijden zodat u uw nabestaanden niet achterlaat met uw lening.

Een lening afsluiten na uw 60ste bij het Nederlands Krediet Collectief

Met een gerust hart een persoonlijke lening afsluiten na uw 60ste kan heel eenvoudig en veilig online bij het Nederlands Krediet Collectief.  

In een geheel beveiligde leenomgeving kunt u uw aanvraag geheel digitaal doen wanneer het u uitkomt. Daarnaast kunt u zich kosteloos door ons laten adviseren. Onze deskundige kredietspecialisten helpen u graag verder met een passend leenvoorstel. 

Vraag een offerte aan

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.