Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

15-01-2015

Lening aflossen: een goed voornemen

Het nieuwe jaar is al enkele weken oud. Er zullen vast hier en daar al goede voornemens gesneuveld zijn. Hoe zit dat bij u? Van ons een suggestie voor een goed voornemen waar u op ieder moment aan kunt beginnen: het aflossen van uw lening. Of het nu een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is, of een creditcard lening of roodstand op uw lopende rekening. Een lager leenbedrag betekent een lagere rente betalen en door het aflossen van uw lening bent u sneller schuldenvrij.

Doorlopend krediet boetevrij aflossen

Het tussentijds aflossen van uw lening kan kosten met zich meebrengen. Dit geldt niet wanneer u een doorlopend krediet hebt. Een doorlopend krediet kunt u kosteloos tussentijds aflossen. Het afgelost bedrag kunt u desgewenst later opnieuw opnemen. Rente betaalt u ook alleen over het opgenomen bedrag. Bij een persoonlijke lening werkt dit echter anders.

Kosten persoonlijke lening aflossen

Met een persoonlijke lening hebt u gekozen voor een lening met een vaste looptijd tegen een vaste rente. Hierdoor houdt uw bank rekening met bepaalde rente inkomsten gedurende de looptijd van uw lening. Tussentijds meer aflossen dan vooraf afgesproken betekent dan ook dat de bank inkomsten misloopt. Vaak geldt bij een persoonlijke lening dan ook dat u bij voortijdig aflossen een vergoeding betaalt aan de bank in de vorm van boeterente. Deze boeterente is echter nooit meer dan 1% van het bedrag dat u extra aflost.

Krediet aflossen in 2015

Bij veel banken is het mogelijk een deel van uw lening boetevrij af te lossen. Ook wordt steeds vaker een persoonlijke lening aangeboden die u boetevrij kunt aflossen. Zo kwam DEFAM afgelopen september met Het Nieuwe DEFAM, dat ook tegemoet kwam aan de wens van mensen met een persoonlijke lening om deze kosteloos vervroegd af te kunnen lossen. Houdt u er wel rekening mee dat wanneer u uw spaargeld aanwendt voor het aflossen van uw lening, u altijd geld achter de hand houdt. Het is zonde na het extra aflossen van uw ene lening een andere lening af te moeten sluiten wegens een financiële tegenvaller.

blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.