Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

Stel je hebt een lening lopen bij je huisbank waar je al je bankzaken regelt. Maar het rentetarief van je lening is gedurende de looptijd aardig gestegen. Dus wil je graag je lening oversluiten tegen een voordeliger rentetarief. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees in dit blog meer waar je op moet letten als je je lening wilt oversluiten naar een andere bank of kredietverstrekker. 

Geen kosten meer voor omzetten lening  

Tegenwoordig wordt geen boeterente meer in rekening gebracht bij het oversluiten van een persoonlijke lening. Je kunt dus gemakkelijk van bank switchen voor het afsluiten van een nieuwe lening. In het verleden berekende de bank het wegvallen van de ingecalculeerde rente-inkomsten door aan de klant. Het omzetten van een persoonlijke lening kan nu kosteloos. Dat geldt ook voor een doorlopend krediet. Meer weten over oversluiten per leenvorm? Lees meer over hoe je je doorlopend krediet oversluit of hoe je je persoonlijke lening oversluit

Waarom kiezen voor oversluiten?

  • Lagere rente
  • Nieuwe looptijd 
  • Betere voorwaarden

Bespaar direct op je lening

Door je lening om te zetten naar een nieuwe lening met het huidige lage rentepercentage bespaar je veel geld. Via ons rekenmodel kun je zelf zien hoeveel je gaat besparen na het oversluiten van je lening. Een nieuwe lening betekent niet alleen een lager rentetarief maar ook nieuwe voorwaarden die vaak gunstiger zijn dan de oude.

Samenvoegen leningen voordeliger 

Hoe meer je leent, hoe lager de rente die je betaalt. Daarom kan het voordelig zijn om je leningen samen te voegen tot 1 lening. Voor kleine leningen betaal je namelijk vaak een hogere rente dan voor grote leningen. Samenvoegen geeft je bovendien overzicht. Zo heb je je leningen allemaal overzichtelijk bij elkaar tegen betere voorwaarden en een lagere rente!

Via het Nederlands Krediet Collectief kun je je optimaal (laten) informeren over wat voor jou de mogelijkheden zijn om je te dure lening(en) over te sluiten en/of om te zetten naar een voordelige lening met een veel lagere rente en/of kortere looptijd.

Sluit nu over 

Waarom kiezen voor NKC? 

  • De laagste rente van Nederland
  • Binnen enkele dagen het geld op je rekening
  • Ontzorging tijdens de gehele looptijd
  • Transparant en onafhankelijk
  • Kosteloze overstapservice
  • Offerte aanvragen

 Oversluiten per bank

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

blog-56_1

Tips voor persoonlijk lenen

06-05-2019

Waarom geld lenen?

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 13 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.