Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

13-11-2014

Lenen voor uw verbouwing: waarom het nu een goed moment is

Verhuizen is niet aan de orde, om welke reden dan ook. Maar u bent wel toe aan verandering in of aan uw huis. Een aanbouw, een nieuwe keuken, het verbeteren van de isolatie van uw huis, er zijn allerlei wensen met betrekking tot uw eigen woning te bedenken. Nu zou dan zomaar hét moment kunnen zijn om daarmee aan de slag te gaan! Wij vertellen u waarom.

Regelgeving voordeel voor huiseigenaren

Op dit moment staan voor huiseigenaren met verbouwingsplannen veel lichten op groen. Zo is de regelgeving met betrekking tot het aanvragen van vergunningen versoepeld. Sinds 1 november kunt u bijvoorbeeld een serre van 4 meter aanbouwen zonder de gemeente om toestemming te vragen. Tot voorkort was de maximale grootte 2,5 meter.

Ook profiteren huiseigenaren van het lage btw-tarief voor bouwwerkzaamheden. Het kabinet heeft besloten deze tijdelijke maatregel te verlengen. In plaats van 21% betaalt u tot 1 juli 2015 6% over de arbeidskosten bij een verbouwing of renovatie.

Lenen voor uw koopwoning

Geen voldoende volle spaarpot voor die hoognodige verbouwing? Dan is ook nú het moment om geld te lenen voor uw woning. Als huiseigenaar komt u in aanmerking voor speciaal voordeel bij het aanvragen van een lening, bijvoorbeeld met de nieuwe Huiseigenaar Persoonlijke Lening van DEFAM.

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag voor een specifiek doel. Zowel de looptijd als de rente staan vast en u betaalt uw lening in een vooraf afgesproken aantal termijnen terug.

Meer voordeel persoonlijke lening: rente historisch laag!

Bijkomend voordeel is dat de rente van de persoonlijke lening die u gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van uw woning fiscaal aftrekbaar is. Dat kan flink schelen in de totale kosten van uw verbouwing.

Daarbij kunt u met de nieuwe persoonlijke lening van DEFAM boetevrij tussentijds aflossen. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke lening bij Interbank. Tot slot staat op dit moment de rente historisch laag. Genoeg reden dus om nu écht aan de slag te gaan!

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.