Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

13-11-2014

Lenen voor uw verbouwing: waarom het nu een goed moment is

Verhuizen is niet aan de orde, om welke reden dan ook. Maar u bent wel toe aan verandering in of aan uw huis. Een aanbouw, een nieuwe keuken, het verbeteren van de isolatie van uw huis, er zijn allerlei wensen met betrekking tot uw eigen woning te bedenken. Nu zou dan zomaar hét moment kunnen zijn om daarmee aan de slag te gaan! Wij vertellen u waarom.

Regelgeving voordeel voor huiseigenaren

Op dit moment staan voor huiseigenaren met verbouwingsplannen veel lichten op groen. Zo is de regelgeving met betrekking tot het aanvragen van vergunningen versoepeld. Sinds 1 november kunt u bijvoorbeeld een serre van 4 meter aanbouwen zonder de gemeente om toestemming te vragen. Tot voorkort was de maximale grootte 2,5 meter.

Ook profiteren huiseigenaren van het lage btw-tarief voor bouwwerkzaamheden. Het kabinet heeft besloten deze tijdelijke maatregel te verlengen. In plaats van 21% betaalt u tot 1 juli 2015 6% over de arbeidskosten bij een verbouwing of renovatie.

Lenen voor uw koopwoning

Geen voldoende volle spaarpot voor die hoognodige verbouwing? Dan is ook nú het moment om geld te lenen voor uw woning. Als huiseigenaar komt u in aanmerking voor speciaal voordeel bij het aanvragen van een lening, bijvoorbeeld met de nieuwe Huiseigenaar Persoonlijke Lening van DEFAM.

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag voor een specifiek doel. Zowel de looptijd als de rente staan vast en u betaalt uw lening in een vooraf afgesproken aantal termijnen terug.

Meer voordeel persoonlijke lening: rente historisch laag!

Bijkomend voordeel is dat de rente van de persoonlijke lening die u gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van uw woning fiscaal aftrekbaar is. Dat kan flink schelen in de totale kosten van uw verbouwing.

Daarbij kunt u met de nieuwe persoonlijke lening van DEFAM boetevrij tussentijds aflossen. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke lening bij Interbank. Tot slot staat op dit moment de rente historisch laag. Genoeg reden dus om nu écht aan de slag te gaan!

blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.