Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

18-09-2018

Tips om uw verbouwing te financieren

Vandaag presenteert het kabinet Rutte de begroting voor 2019. Bijna alle huishoudens gaan er volgend jaar op vooruit. Een extra goede reden om uw plannen voor verbouwen te realiseren. Heeft u binnenkort plannen om te verbouwen? Lees dan deze tips om uw verbouwing verstandig en voordelig te financieren.

Verbouwen: een investering meer dan waard

Bent u tevreden met de plek waar u nu woont? Maar voldoet uw huidige keuken of badkamer niet meer aan uw woonwensen? Dan biedt een verbouwing uitkomst. Los van het extra woongenot zijn dit verbeteringen die de waarde van uw huis verhogen. Daarom is het verstandig om te investeren in het onderhoud of verbetering van uw woning.

Kosten verbouwing

Een verbouwing brengt aardig wat kosten met zich mee. Een verbouwing financieren kunt u natuurlijk het beste doen met spaargeld. Maar als dat onvoldoende voor handen is, is geld lenen voor uw verbouwing een goede optie. Sommige mensen kiezen voor een tweede hypotheek. Met de aangekondigde versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek van het kabinet, misschien niet de slimste keuze.

Wist u dat een persoonlijke lening voor verbouwen vaak voordeliger is?

Persoonlijke lening of tweede hypotheek?

Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat u kunt kiezen voor een kortere looptijd. Zo bent u eerder schuldenvrij dan met een lang lopende lening zoals een tweede hypotheek. Verder betaalt u geen taxatie- of notariskosten. En kunt u altijd boetevrij extra aflossen. De rente die u betaalt voor de persoonlijke lening die u gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de woning is fiscaal aftrekbaar.

Als huiseigenaar kunt u prima een persoonlijke lening naast uw hypotheek afsluiten.

Ontdek zelf de voordelen 

Bescherm uw financiering

Een verbouwing van uw keuken of badkamer kan kost veel geld. Om dit (hoge) leenbedrag te verzekeren, zodat u leent zonder zorgen, hebben wij een kredietbeschermer voor uw lening. Deze verzekering neemt de betalingsverplichting tijdelijk van u over in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Het verzekerde bedrag valt vrij in geval van overlijden zodat u uw nabestaanden niet achterlaat met uw lening.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.