Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

30-03-2018

Hypotheek voor een verbouwing kan duur uitvallen

Veel huiseigenaren financieren hun verbouwing met een tweede hypotheek of een verhoging van hun huidige hypotheek. Is dat verstandig?

Uit een recent gepubliceerde speciale editie van MoneyView: Special Item Consumptief Krediet blijkt van niet. De totale kosten van het afsluiten van de hypotheek en de aflossing en rente vallen vaak hoger uit dan wanneer de verbouwing gefinancierd zou zijn met een persoonlijke lening van 10 jaar, ondanks de hogere rente van een consumptief krediet. 

De langere looptijd van de hypotheek wordt volgens MoneyView minder snel afgelost. Je betaalt dus meer rente dan bij een persoonlijke lening. En dan zijn er bij het afsluiten van een hypotheek ook nog bijkomende kosten zoals: taxatie, advies- en notariskosten. Als gevolg van de strengere leennormen voor hypotheken, is het volgens MoneyView de verwachting dat lenen voor verbouwing, zoals een persoonlijke lening, in populariteit zal stijgen.

Persoonlijke lening afsluiten voor verbouwing

Een persoonlijke lening afsluiten lijkt dus een gunstiger optie dan een hypotheek om je verbouwing mee te bekostigen. Bij een laag bedrag en een korte looptijd ben je met een persoonlijke lening voordeliger uit. Bovendien ontvang je ook renteaftrek bij een lening die je afsluit voor een verbetering aan je woning. 

Verbouwing financieren blijft maatwerk

De manier waarop je je verbouwing wilt gaan bekostigen, blijft maatwerk. Er zijn vele factoren die een rol spelen en waar je rekening mee moet houden. Naast het kostenaspect zijn er ook nog andere afwegingen die je moet maken bij de keuze voor een persoonlijke lening of het verhogen van je hypotheek. Het verhogen van een hypotheek kost tijd en moeite. Gezien de strengere leennormen bestaat de kans dat je persoonlijke situatie niet wordt geaccepteerd door de geldverstrekker. De fiscaal aftrekbaarheid gaat naar beneden. Dat heeft consequenties voor zowel het afsluiten van een tweede hypotheek als een persoonlijke lening. Maar de consequenties zijn bij een langere looptijd (30 jaar) groter dan bij 10 jaar.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening komt minder kijken en kan er vervroegd kosteloos worden afgelost bij de meeste kredietverstrekkers.

Meer weten? Neem contact met ons op om te overleggen hoe je je verbouwing het beste kunt financieren.

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89
blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.