Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

26-02-2015

Geld lenen voor verbouwing: energie én geld besparen

Wist u dat u heel gemakkelijk geld kunt besparen? Door de kieren en naden in uw huis dicht te maken met tochtstrips, verdient u bijvoorbeeld al snel €25 per jaar. Twee minuten korter douchen levert per persoon jaarlijks €40 op. Gloeilampen vervangen door energiezuinige lampen scheelt zo’n €60. Door de kachel een graad lager te zetten, kunt u per jaar zelfs €80 verdienen. U hoeft er weinig voor te doen of te laten, maar houdt op jaarbasis een leuk bedrag over. Het groter aanpakken kan ook!

Lenen eigen woning

Wilt u meer dan een paar tientjes besparen, dan loont het te investeren in uw woning. Wanneer u uw huis energiezuiniger maakt, ziet u dit direct terug op uw energierekening. Een gemiddeld gezin geeft namelijk per maand ongeveer €200 uit aan gas, water en licht. Het isoleren van de vloer op de begane grond kan dit gezin ongeveer €160 per jaar schelen. Met het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas kan zelfs nog meer bespaard worden. Dat levert tot €250 per jaar op.

Verbouwen

Natuurlijk kost het geld om uw woning te verbouwen. Maar investeren in uw huis loont, al is het alleen al voor de waarde van uw woning. Heeft u zelf niet het (volledige) bedrag voor de verbouwing beschikbaar? Dan kan geld lenen een goede optie zijn. Als de besparing op uw energierekening groter is dan het maandbedrag van uw lening, levert uw investering u meteen maandelijks geld op!

Geld besparen

Een lening voor een verbouwing is doorgaans goedkoper dan een extra hypotheek. Zo betaalt u geen afsluit-, advies-, notaris- en taxatiekosten bij het afsluiten van een lening. Ook is de looptijd van een lening goed aan te passen aan uw leendoel. Zo bent u niet nog steeds uw lening voor woningisolatie aan het aflossen, terwijl u al toe bent aan verhuizen. Daarbij geldt dat wanneer u kiest voor een persoonlijke lening, u in aanmerking komt voor fiscaal voordeel. De rente van uw persoonlijke lening die gebruikt wordt voor het verbouwen van uw eigen huis is namelijk aftrekbaar van de belasting.

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.