Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Wil je geld lenen voor een verbouwing? Lees in dit blog meer over de belastingvoordelen bij een verbouwingslening

Belastingaftrek bij verbouwing

Leen je geld voor een verbouwing? Dan kun je de rente en de kosten die je hiervoor betaalt onder bepaalde voorwaarden aftrekken voor de belasting. Dit geldt overigens voor een persoonlijke leningen een hypotheek maar niet voor een doorlopend krediet. 

Je moet dan wel kunnen aantonen bij de Belastingdienst dat je het geld voor de verbouwing hebt gebruikt. Bewaar daarom goed alle bonnen en rekeningen die te maken hebben met de verbouwing. 

Leendoelen verbouwing

Een verbouwing financieren met een persoonlijke lening kun je gebruiken voor de volgende leendoelen: 

Een nieuwe keuken

Een nieuwe badkamer

Een dakkapel

Aan- of uitbouw financieren

Verbouwingslening

Heb je een verbouwingslening voor je eigen woning en ben je nog niet begonnen met de werkzaamheden? Dan geef je het deel van de lening dat hoger is dan de eigenwoningreserve aan als eigenwoningschuld (Box 1: werk en woning). Dit mag tot 6 maanden nadat je de lening hebt afgesloten. Zijn die 6 maanden voorbij en heb je het geld nog niet gebruikt voor  de verbouwing? Dan geef je het geleende bedrag aan als schuld in Box 3 (sparen en beleggen).

Verbouwingsdepot

Staat de lening voor de verbouwing op een aparte rekening (verbouwingsdepot)? Dan geef je het deel van de lening dat hoger is dan de eigenwoningreserve maximaal 2 jaar lang aan als eigenwoningschuld (Box 1). Dit geldt alleen voor de periode waarin de verbouwing plaatsvindt. Als de verbouwing eerder eindigt, dan geef je het restant aan als schuld in Box 3.

Energiezuinig verbouwen 

Ga je verbouwen? Kies dan voor energiezuinige oplossingen.  Zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie. Wil je je huis verduurzamen? Lees dan onze tips om je huis te verduurzamen

Voordelen verbouwingslening

  • Vaste lage rente
  • Looptijd staat vast 
  • Fiscaal aftrekbaar
  • U betaalt elke maand een vast bedrag 
  • Extra aflossen altijd boetevrij 
  • Zorgeloos lenen: veilig en betrouwbaar 

Offerte aanvragen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.