Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor 60 plussers

12-02-2019

Nooit te oud om geld te lenen

Je bent jong en je wilt wat. Maar ook op latere leeftijd zit je waarschijnlijk nog vol met plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld om een nieuwe keuken of badkamer aan te schaffen of een caravan te kopen om er samen op uit trekken en zorgeloos te genieten van je pensioen. Is je spaargeld onvoldoende om je caravan of keuken te financieren? Dan kan een persoonlijke lening voor senioren uitkomst bieden. 

Lees in dit blog meer over de mogelijkheden om als 60- plusser geld te lenen. 

Lening afsluiten op latere leeftijd

Er zijn steeds meer opties voor om op latere leeftijd geld te lenen. Zo is de maximale leeftijd om een lening af te sluiten verhoogd. Als je 74 bent kun je nog een lening afsluiten onder de voorwaarde dat je binnen 5 jaar je lening aflost. Uiteraard moet je pensioen inkomen wel toereikend zijn om maandelijks te kunnen aflossen.

Bereken direct je maximale leenbedrag

Persoonlijke lening voor senioren

Veel banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. De voorwaarden van deze lening verschillen per aanbieder.  Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je heel eenvoudig en efficiënt een senioren lening af tegen de laagste rente. 

De gevolgen van pensionering voor je lopende lening

Heb je al een lening lopen en afgesloten ruim voor je pensioen? Als je met pensioen gaat dan veranderen de maandlasten niet automatisch van je lening. Je inkomen is echter na pensioendatum wel een stuk lager. Houd hier rekening mee en win advies in om tijdig maatregelen te treffen om de lening (vroeg) tijdig te kunnen aflossen. Bij ons kun je terecht voor advies passend bij jouw situatie. Je kunt je bestaande lening oversluiten naar een voordeligere lening tegen gunstige voorwaarden.  We helpen je graag op weg om antwoord te krijgen op die vraag. Want het woont en leeft wel zo lekker als je nu al weet hoe je je lening gaat aflossen. Dat maakt aflossingsblij!

blog-62

Tips voor 60 plussers

29-03-2021

Lening afsluiten op latere leeftijd

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 13 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.