Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor 60 plussers

30-11-2018

Geld lenen met pensioen inkomen: de mogelijkheden op een rij

Geld lenen voor senioren wordt steeds makkelijker. De mogelijkheden om als 60 plusser een lening af te sluiten zijn enorm uitgebreid. Dat is een gunstige ontwikkeling. Maar hoe zit het precies als je al met pensioen bent en dan geld wilt lenen? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Een nieuwe lening afsluiten na je 65ste

Het kan zijn dat je plotseling voor een langere periode extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een traplift of aanpassing in je badkamer. Een lening kan dan uitkomst bieden.

Lenen met pensioen inkomen

Lenen met een pensioen inkomen is mogelijk, maar niet bij iedere kredietverstrekker. Kredietverstrekkers hanteren een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Onlangs is de maximale leeftijd verhoogd naar 74 jaar. Voorwaarde is wel dat je dan de lening aflost binnen 5 jaar.

Factoren die een rol spelen bij het verstrekken van een lening

Naast de hoogte van je inkomen en de maximale leeftijd zijn de volgende factoren ook van belang. Zoals de woonsituatie en je woonlasten maar ook je gezinssituatie en een negatieve BKR registratie.

Persoonlijke lening voor senioren

Veel banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. De voorwaarden van deze lening verschillen per aanbieder.  Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

De gevolgen van pensionering voor je lopende lening

Heb je al een lening lopen en afgesloten ruim voor je pensioen? Als je met pensioen gaat dan veranderen de maandlasten niet automatisch van je lening. Je inkomen is echter na pensioendatum wel een stuk lager. Houd hier rekening mee en win advies in bij een adviseur om tijdig maatregelen te treffen om de lening (vroeg) tijdig te kunnen aflossen.

Bereken hoeveel je maximaal kunt lenen

Bij een persoonlijke lening horen vaste maandlasten. Ga voor jezelf na hoeveel van je huidige pensioeninkomen je kunt besteden om de lening maandelijks te kunnen blijven aflossen. Met deze handige rekentool bereken je heel eenvoudig hoeveel je maximaal kunt lenen in je huidige situatie.

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-62

Tips voor 60 plussers

29-03-2021

Lening afsluiten op latere leeftijd

blog-39

Tips voor 60 plussers

12-02-2019

Nooit te oud om geld te lenen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.