Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

Klantbeoordeling 9.5

085 - 760 89 89

Tips voor 60 plussers

27-08-2015

Een lening afsluiten met overlijdensrisicoverzekering?

Over sommige dingen denken mensen niet graag na. Bijvoorbeeld over zaken die met ziekte of dood te maken hebben, zoals een testament opstellen. Een overlijdensrisicoverzekering hoort hier ook bij. Toch kan het verstandig zijn hier wél over na te denken. Om uw zaken op orde te hebben. Als u het eenmaal geregeld hebt, heeft u er geen omkijken meer naar en het kan een hoop gedoe schelen. Daarom deze week meer over een lening afsluiten met overlijdensrisicoverzekering.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Bij het afsluiten van een lening gaat u ervanuit dat u de lening gewoon terugbetaalt. Maar wat als u komt te overlijden tijdens de looptijd van uw lening? Dan moeten uw nabestaanden het bedrag terugbetalen. Dit risico kunt u afdekken met een overlijdensrisicoverzekering. Met deze verzekering wordt na uw overlijden het verzekerde bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zo kunnen zij uw lening aflossen en blijven ze niet achter met onnodige financiële lasten.

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Welke overlijdensrisicoverzekering kunt u het beste kunt afsluiten bij welke verzekering? Bij een persoonlijke lening past een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Met een dalende overlijdensrisicodekking krijgen uw nabestaanden aan het begin meer uitgekeerd dan aan het eind. Bij een persoonlijke lening lost u uw lening immers steeds verder af. Dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet, waarbij u het beste een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten. Dan bent u verzekerd van dezelfde overlijdensdekking tijdens de gehele looptijd van uw lening.

TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering hoeft u niet per sé af te sluiten bij de bank waar uw lening loopt. U kunt zelf kiezen waar u uw verzekering afsluit. Dat biedt alle gelegenheid het aanbod van verschillende verzekeraars te vergelijken en een verantwoorde keuze te maken. Nederland Leent werkt al jaren naar tevredenheid samen met TAF voor het aanbieden van overlijdensrisicoverzekeringen. Met TAF kiest u voor een professionele partij met jarenlange ervaring en een van de laagste premies van Nederland. Met TAF weet u precies waar u aan toe bent. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: klant tevredenheid, product ontwikkeling085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 17 september

“Lening werd zeer snel geregeld en zelfs aanpassing van het te lenen bedrag was bunnen een dag gerealiseerd. Ook werd er goed meegedacht vwb de beste aanbieder.”

JG Hamstra

Bekijk alle 632 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 4,2%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 56.522,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 785,- en een rentetarief van 4,2%.