Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Rente tips

07-04-2016

Rentetarieven 2016: lage rente vastzetten door lening oversluiten

Door de dalende rentetarieven wordt geld lenen steeds goedkoper. Een doorlopend krediet sluit u nu bijvoorbeeld al af vanaf de lage variabele rente van 4,4%. Maar ook als u al een lening heeft, kunt u profiteren van de lage rente. Dit is hét moment voor uw lening oversluiten. Denk ook eens na over het vastzetten van deze lage rente. Uw krediet met variabele rente oversluiten naar een lening met vaste rente betekent de hele looptijd van uw lening profiteren van de historisch lage rente.

Rentetarieven blijven dalen

Sinds de start van de economische crisis in 2008 dalen de rentetarieven. De rentetarieven voor spaargeld en op hypotheken is inmiddels gehalveerd. Ook geld lenen wordt steeds goedkoper. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft hier grote invloed. Als crisismaatregel verlaagt de ECB de rente steeds verder. In de hoop dat goedkoop geld lenen leidt tot meer uitgaven, om zo de economie te stimuleren.

Variabele rente, vaste rente

Bij het lening afsluiten heeft u de keuze tussen geld lenen tegen een variabele rente (doorlopend krediet) of tegen een vaste rente (persoonlijke lening). Een lening met een variabele rente is vaak voordeliger dan lenen tegen een vaste rente. Maar brengt ook meer onzekerheid met zich mee. De rente kan namelijk zomaar stijgen, waardoor uw lening duurder wordt.

Lening oversluiten

Door de historisch lage rente is nu hét moment voor uw lening oversluiten. Dankzij onze oversluitservice is dat ook nog eens heel gemakkelijk. Heeft u op dit moment een doorlopend krediet met variabele rente? Profiteer dan blijvend van de lage rente door uw krediet over te sluiten naar een lening met vaste rente. Dan weet u zeker dat u gedurende de gehele looptijd van uw lening aan het lenen bent tegen een lage rente.

Meer voordeel: gunstigere voorwaarden

Uw lening oversluiten heeft meer voordelen. De voorwaarden waartegen u kunt lenen veranderen namelijk doorlopend. Op een nieuwe lening zijn deze nieuwe voorwaarden van toepassing. Bijvoorbeeld het boetevrij extra aflossen van een persoonlijke lening of lenen op hogere leeftijd. Uw lening oversluiten betekent dat u hier ook van profiteert.

Lening oversluiten met oversluitservice

Nog altijd denken mensen dat een lening oversluiten veel gedoe is, of veel geld kost. Inderdaad kan het zijn dat u bij een persoonlijke lening oversluiten te maken heeft met boeterente. Maar een flexibel doorlopend krediet kunt u zonder extra kosten aflossen of oversluiten. En onze oversluitservice neemt u graag het regelwerk uit handen, ook als uw huidige lening bij een andere bank loopt. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zie direct wat u kunt besparen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Rente tips

04-06-2019

Rente vergelijken loont!

blog-30_1

Rente tips

17-04-2019

Tips voor rente

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 4 augustus

“Perfect en snel geregeld.”

heer Goossens

Bekijk alle 994 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.