Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Rente tips

07-04-2016

Rentetarieven 2016: lage rente vastzetten door lening oversluiten

Door de dalende rentetarieven wordt geld lenen steeds goedkoper. Een doorlopend krediet sluit u nu bijvoorbeeld al af vanaf de lage variabele rente van 4,4%. Maar ook als u al een lening heeft, kunt u profiteren van de lage rente. Dit is hét moment voor uw lening oversluiten. Denk ook eens na over het vastzetten van deze lage rente. Uw krediet met variabele rente oversluiten naar een lening met vaste rente betekent de hele looptijd van uw lening profiteren van de historisch lage rente.

Rentetarieven blijven dalen

Sinds de start van de economische crisis in 2008 dalen de rentetarieven. De rentetarieven voor spaargeld en op hypotheken is inmiddels gehalveerd. Ook geld lenen wordt steeds goedkoper. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft hier grote invloed. Als crisismaatregel verlaagt de ECB de rente steeds verder. In de hoop dat goedkoop geld lenen leidt tot meer uitgaven, om zo de economie te stimuleren.

Variabele rente, vaste rente

Bij het lening afsluiten heeft u de keuze tussen geld lenen tegen een variabele rente (doorlopend krediet) of tegen een vaste rente (persoonlijke lening). Een lening met een variabele rente is vaak voordeliger dan lenen tegen een vaste rente. Maar brengt ook meer onzekerheid met zich mee. De rente kan namelijk zomaar stijgen, waardoor uw lening duurder wordt.

Lening oversluiten

Door de historisch lage rente is nu hét moment voor uw lening oversluiten. Dankzij onze oversluitservice is dat ook nog eens heel gemakkelijk. Heeft u op dit moment een doorlopend krediet met variabele rente? Profiteer dan blijvend van de lage rente door uw krediet over te sluiten naar een lening met vaste rente. Dan weet u zeker dat u gedurende de gehele looptijd van uw lening aan het lenen bent tegen een lage rente.

Meer voordeel: gunstigere voorwaarden

Uw lening oversluiten heeft meer voordelen. De voorwaarden waartegen u kunt lenen veranderen namelijk doorlopend. Op een nieuwe lening zijn deze nieuwe voorwaarden van toepassing. Bijvoorbeeld het boetevrij extra aflossen van een persoonlijke lening of lenen op hogere leeftijd. Uw lening oversluiten betekent dat u hier ook van profiteert.

Lening oversluiten met oversluitservice

Nog altijd denken mensen dat een lening oversluiten veel gedoe is, of veel geld kost. Inderdaad kan het zijn dat u bij een persoonlijke lening oversluiten te maken heeft met boeterente. Maar een flexibel doorlopend krediet kunt u zonder extra kosten aflossen of oversluiten. En onze oversluitservice neemt u graag het regelwerk uit handen, ook als uw huidige lening bij een andere bank loopt. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zie direct wat u kunt besparen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Rente tips

04-06-2019

Rente vergelijken loont!

blog-30_1

Rente tips

17-04-2019

Tips voor rente

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 13 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.