Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Rente tips

14-05-2015

Profiteren van de lage rente en besparen? Oversluiten persoonlijke lening

Stel, u heeft al enige tijd geleden een persoonlijke lening afgesloten. Toen koos u bewust voor het lenen van een vast bedrag tegen een vaste rente. U weet dus precies waar u tijdens de looptijd van uw lening aan toe bent. Maar terwijl uw lening hetzelfde blijft, verandert er misschien vanalles in uw persoonlijke leven. Of bij uw bank. Tijd dus om eens kritisch naar uw lening te kijken. Want uw persoonlijke lening oversluiten kan u geld opleveren.

Leningen vergelijken

De beste lening voor u is de lening die het beste aansluit op uw wensen en persoonlijke situatie. Is de looptijd of het maandbedrag dat u heeft afgesproken nog geschikt voor uw huidige situatie? Misschien heeft u plannen terug de schoolbankjes in te gaan. Studeren betekent waarschijnlijk minder verdienen. Dan past een langere looptijd en dus een lager maandbedrag mogelijk beter. In dat geval loont het de moeite de voorwaarden van andere kredietverstrekkers te bekijken.

Persoonlijke lening oversluiten

Maar de belangrijkste reden waarom mensen hun lening oversluiten is geld besparen. Zeker nu de media volstaan met berichten over historisch lage rente vragen mensen zich af of zij ook kunnen profiteren. De rente die kredietverstrekkers bieden kan namelijk makkelijk 2% verschillen. Een snelle rekensom: bij een lening van €20.000 is het verschil tussen 7,5% en 5,5% rente €400 per jaar. Met uw lening oversluiten is dat dus snel verdiend.

Kosten lening oversluiten

Voordat u uw persoonlijke lening gaat oversluiten, is het goed naar de voorwaarden van uw lopende lening te kijken. Kunt u kosteloos aflossen? Of moet u boeterente betalen? Het oversluiten van uw persoonlijke lening houdt namelijk in dat uw lopende lening wordt afgelost en dat u een nieuwe lening afsluiten. Sommige banken heffen boeterente bij het vervroegd aflossen, omdat dat betekent dat ze een bedrag aan rente mislopen. Maar vaak weegt de boete makkelijk op tegen het bedrag dat u bespaart het oversluiten van uw lening.

Wilt u meer informatie over het oversluiten van uw lening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag een weloverwogen keuze te maken.

blog-68

Rente tips

04-06-2019

Rente vergelijken loont!

blog-30_1

Rente tips

17-04-2019

Tips voor rente

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.