Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Rente tips

14-05-2015

Profiteren van de lage rente en besparen? Oversluiten persoonlijke lening

Stel, u heeft al enige tijd geleden een persoonlijke lening afgesloten. Toen koos u bewust voor het lenen van een vast bedrag tegen een vaste rente. U weet dus precies waar u tijdens de looptijd van uw lening aan toe bent. Maar terwijl uw lening hetzelfde blijft, verandert er misschien vanalles in uw persoonlijke leven. Of bij uw bank. Tijd dus om eens kritisch naar uw lening te kijken. Want uw persoonlijke lening oversluiten kan u geld opleveren.

Leningen vergelijken

De beste lening voor u is de lening die het beste aansluit op uw wensen en persoonlijke situatie. Is de looptijd of het maandbedrag dat u heeft afgesproken nog geschikt voor uw huidige situatie? Misschien heeft u plannen terug de schoolbankjes in te gaan. Studeren betekent waarschijnlijk minder verdienen. Dan past een langere looptijd en dus een lager maandbedrag mogelijk beter. In dat geval loont het de moeite de voorwaarden van andere kredietverstrekkers te bekijken.

Persoonlijke lening oversluiten

Maar de belangrijkste reden waarom mensen hun lening oversluiten is geld besparen. Zeker nu de media volstaan met berichten over historisch lage rente vragen mensen zich af of zij ook kunnen profiteren. De rente die kredietverstrekkers bieden kan namelijk makkelijk 2% verschillen. Een snelle rekensom: bij een lening van €20.000 is het verschil tussen 7,5% en 5,5% rente €400 per jaar. Met uw lening oversluiten is dat dus snel verdiend.

Kosten lening oversluiten

Voordat u uw persoonlijke lening gaat oversluiten, is het goed naar de voorwaarden van uw lopende lening te kijken. Kunt u kosteloos aflossen? Of moet u boeterente betalen? Het oversluiten van uw persoonlijke lening houdt namelijk in dat uw lopende lening wordt afgelost en dat u een nieuwe lening afsluiten. Sommige banken heffen boeterente bij het vervroegd aflossen, omdat dat betekent dat ze een bedrag aan rente mislopen. Maar vaak weegt de boete makkelijk op tegen het bedrag dat u bespaart het oversluiten van uw lening.

Wilt u meer informatie over het oversluiten van uw lening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag een weloverwogen keuze te maken.

blog-68

Rente tips

04-06-2019

Rente vergelijken loont!

blog-30_1

Rente tips

17-04-2019

Tips voor rente

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 21 september

“Snel, eerlijk en duidelijk geholpen. Erg vriendelijke medewerkers. Aanrader!!”

heer Straathof

Bekijk alle 1044 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.