Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

22-01-2019

Geld lenen met standaard overlijdensrisico dekking

De meeste mensen denken bij het afsluiten van een lening niet na over een overlijdensrisico verzekering. Want wat heeft geld lenen nu te maken met overlijden? Meer dan je denkt. In dit blog lees je meer over de risico’s en wat er gebeurt als je overlijdt en nog een lopende lening hebt. 

Openstaande schuld bij overlijden

Als je komt te overlijden gaan je schulden over op je nabestaanden. Zij moeten dan het bedrag dat jij nog niet hebt afgelost aan de kredietverstrekker betalen. Is dat wat je wilt? Waarschijnlijk niet. Sommige banken hebben kwijtschelding van de restschuld in hun leningsvoorwaarden staan. Wordt de schuld niet kwijtgescholden bij overlijden? Dan is het goed om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering.

Kwijtschelding restschuld

Nagenoeg bij alle leningen is het zo dat de nabestaanden ervoor opdraaien als je komt te overlijden. Bij sommige banken is in de voorwaarden van de lening opgenomen dat de schuld die je nog hebt wordt kwijtgescholden als je overlijdt, echter dit komt zelden voor. Wat is kwijtschelden? Simpel gezegd: de lening vervalt. De rest van de lening hoeft niet meer terugbetaald te worden.

Verzekeren

Met kwijtschelding bij overlijden is er in feite een overlijdensrisicodekking opgenomen in de lening. Is die voorwaarde er niet, dan kun je dat zelf regelen. Je zorgt ervoor dat er bij je overlijden een bedrag beschikbaar komt om de lening mee af te lossen. Dat doe je door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Lening afsluiten met overlijdensriscoverzekering 

Bij het afsluiten van een lening, ga je een financiële verplichting aan. Het is daarom verstandig na te denken over de dekking van het overlijdensrisico. Dit om te voorkomen dat, bij onverhoopt overlijden, je nabestaanden blijven zitten met een krediet dat jij nog niet hebt afbetaald. 

Bij sommige leningen zoals een persoonlijke lening van BNP Paribas geldt een standaard een  overlijdensrisicodekking voor de eerste krediet- nemer tot EUR 25.000,- die, bij het afsluiten van de overeenkomst, 60 jaar of jonger is. Je betaalt dus geen losse maand premie naast je lening, het risico zit direct in de rente mee verzekerd. In vergelijking met andere aanbieders ontvang je desalniettemin nog steeds een lage rente bij BNP Paribas!

Kies je voor een andere kredietverstrekker, dan kun je naast je lening altijd een aparte overlijdensrisicoverzekering afsluiten.  Met het zorgeloos lenen pakket van het Nederlands Krediet Collectief voorkom je bijkomende financiële zorgen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit noemen wij kredietbeschermers. Wij kunnen je vrijblijvend adviseren en een offerte toezenden om je tegen de financiële risico’s van lenen te beschermen. 

 

Meer weten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via tel. 085-760 89 89.

Offerte aanvragen

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.