Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

22-01-2019

Geld lenen met standaard overlijdensrisico dekking

De meeste mensen denken bij het afsluiten van een lening niet na over een overlijdensrisico verzekering. Want wat heeft geld lenen nu te maken met overlijden? Meer dan je denkt. In dit blog lees je meer over de risico’s en wat er gebeurt als je overlijdt en nog een lopende lening hebt. 

Openstaande schuld bij overlijden

Als je komt te overlijden gaan je schulden over op je nabestaanden. Zij moeten dan het bedrag dat jij nog niet hebt afgelost aan de kredietverstrekker betalen. Is dat wat je wilt? Waarschijnlijk niet. Sommige banken hebben kwijtschelding van de restschuld in hun leningsvoorwaarden staan. Wordt de schuld niet kwijtgescholden bij overlijden? Dan is het goed om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering.

Kwijtschelding restschuld

Nagenoeg bij alle leningen is het zo dat de nabestaanden ervoor opdraaien als je komt te overlijden. Bij sommige banken is in de voorwaarden van de lening opgenomen dat de schuld die je nog hebt wordt kwijtgescholden als je overlijdt, echter dit komt zelden voor. Wat is kwijtschelden? Simpel gezegd: de lening vervalt. De rest van de lening hoeft niet meer terugbetaald te worden.

Verzekeren

Met kwijtschelding bij overlijden is er in feite een overlijdensrisicodekking opgenomen in de lening. Is die voorwaarde er niet, dan kun je dat zelf regelen. Je zorgt ervoor dat er bij je overlijden een bedrag beschikbaar komt om de lening mee af te lossen. Dat doe je door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Lening afsluiten met overlijdensriscoverzekering 

Bij het afsluiten van een lening, ga je een financiële verplichting aan. Het is daarom verstandig na te denken over de dekking van het overlijdensrisico. Dit om te voorkomen dat, bij onverhoopt overlijden, je nabestaanden blijven zitten met een krediet dat jij nog niet hebt afbetaald. 

Bij sommige leningen zoals een persoonlijke lening van BNP Paribas geldt een standaard een  overlijdensrisicodekking voor de eerste krediet- nemer tot EUR 25.000,- die, bij het afsluiten van de overeenkomst, 60 jaar of jonger is. Je betaalt dus geen losse maand premie naast je lening, het risico zit direct in de rente mee verzekerd. In vergelijking met andere aanbieders ontvang je desalniettemin nog steeds een lage rente bij BNP Paribas!

Kies je voor een andere kredietverstrekker, dan kun je naast je lening altijd een aparte overlijdensrisicoverzekering afsluiten.  Met het zorgeloos lenen pakket van het Nederlands Krediet Collectief voorkom je bijkomende financiële zorgen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit noemen wij kredietbeschermers. Wij kunnen je vrijblijvend adviseren en een offerte toezenden om je tegen de financiële risico’s van lenen te beschermen. 

 

Meer weten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via tel. 085-760 89 89.

Offerte aanvragen

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.