Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

11-10-2018

Gemakkelijk overstappen

Tips om gemakkelijk je lening over te sluiten

Een verandering in je persoonlijke of financiële situatie kan betekenen dat de lening die je destijds afsloot nu niet meer voldoet. Tijdens de looptijd van je lening kunnen de rentetarieven veranderen. De rente staat momenteel op een historisch lage stand dus de kans dat je kunt besparen op je lening na oversluiten is groot. Lees onze tips hoe je gemakkelijk je lening kunt oversluiten.

Lening oversluiten: hoe werkt dat?

Een doorlopend krediet wordt het meeste overgesloten. Dit komt omdat dit type lening vaak naast elkaar wordt gesloten met vaak een te hoge rente Erg onvoordelig dus. Daarnaast is de rente variabel en heb je geen echte afbouw van je lening.

Heb je momenteel een persoonlijke lening? De meeste consumenten sluiten hun persoonlijke lening over als ze het bedrag willen verhogen van de lening, diverse leningen willen samenvoegen of kiezen voor een lagere rente.

Als je je lening oversluit leen je opnieuw geld om je oude lening mee af te lossen. Alleen heeft je nieuwe lening een lagere rente en waarschijnlijk betere voorwaarden zodat je eerder schuldenvrij bent.

Top 3 reden van oversluiten

  • 1. Besparen op rente
  • 2. Sneller aflossen
  • 3. Bedrag verhogen voor financiële ruimte

 

Korte looptijd voordeliger dan lange looptijd

Naast het rentevoordeel kun je je lening ook oversluiten om de looptijd korter te maken. Bij een kortere looptijd betaal je over een minder lange periode rente. Je lost sneller af, dus het bedrag waarover je rente betaalt daalt sneller. Bij een langere looptijd is het maandelijkse af te lossen bedrag lager. Maar uiteindelijk ben je toch duurder uit omdat je langer rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is dus in sommige situaties  voordeliger.

Leen hetzelfde leenbedrag: vaak gunstig

Als je je lening oversluit, beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw of je de lening krijgt. De kredietverstrekker kijkt naar je betalingsgedrag door bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) navraag te doen. Daarnaast kijkt ze naar het totaal aan uitstaande leningen. Die mogen nooit meer zijn dat het verantwoord krediet maximum welk je kan lenen op basis van inkomsten en lasten. Als je hetzelfde bedrag leent, dus geen extra bedrag, is de kans groot dat de nieuwe kredietverstrekker je lening accepteert. De meeste kredietverstrekkers hebben ongeveer dezelfde acceptatievoorwaarden.

Bespaar door leningen samen te voegen

Heb je meerdere leningen lopen bij verschillende maatschappijen? Dan kun je snel het overzicht kwijtraken. Voeg ze daarom samen en sluit je lening over naar 1 kredietverstrekker. Samenvoegen geeft je financiële rust en overzicht.

Je kunt bijna alle type leningen oversluiten 

De meeste leningen zijn geschikt voor oversluiten. Bijvoorbeeld:

Sluit hier je lening over

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.