Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

11-10-2018

Gemakkelijk overstappen

Tips om gemakkelijk je lening over te sluiten

Een verandering in je persoonlijke of financiële situatie kan betekenen dat de lening die je destijds afsloot nu niet meer voldoet. Tijdens de looptijd van je lening kunnen de rentetarieven veranderen. De rente staat momenteel op een historisch lage stand dus de kans dat je kunt besparen op je lening na oversluiten is groot. Lees onze tips hoe je gemakkelijk je lening kunt oversluiten.

Lening oversluiten: hoe werkt dat?

Een doorlopend krediet wordt het meeste overgesloten. Dit komt omdat dit type lening vaak naast elkaar wordt gesloten met vaak een te hoge rente Erg onvoordelig dus. Daarnaast is de rente variabel en heb je geen echte afbouw van je lening.

Heb je momenteel een persoonlijke lening? De meeste consumenten sluiten hun persoonlijke lening over als ze het bedrag willen verhogen van de lening, diverse leningen willen samenvoegen of kiezen voor een lagere rente.

Als je je lening oversluit leen je opnieuw geld om je oude lening mee af te lossen. Alleen heeft je nieuwe lening een lagere rente en waarschijnlijk betere voorwaarden zodat je eerder schuldenvrij bent.

Top 3 reden van oversluiten

 • 1. Besparen op rente
 • 2. Sneller aflossen
 • 3. Bedrag verhogen voor financiële ruimte

 

Korte looptijd voordeliger dan lange looptijd

Naast het rentevoordeel kun je je lening ook oversluiten om de looptijd korter te maken. Bij een kortere looptijd betaal je over een minder lange periode rente. Je lost sneller af, dus het bedrag waarover je rente betaalt daalt sneller. Bij een langere looptijd is het maandelijkse af te lossen bedrag lager. Maar uiteindelijk ben je toch duurder uit omdat je langer rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is dus in sommige situaties  voordeliger.

Leen hetzelfde leenbedrag: vaak gunstig

Als je je lening oversluit, beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw of je de lening krijgt. De kredietverstrekker kijkt naar je betalingsgedrag door bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) navraag te doen. Daarnaast kijkt ze naar het totaal aan uitstaande leningen. Die mogen nooit meer zijn dat het verantwoord krediet maximum welk je kan lenen op basis van inkomsten en lasten. Als je hetzelfde bedrag leent, dus geen extra bedrag, is de kans groot dat de nieuwe kredietverstrekker je lening accepteert. De meeste kredietverstrekkers hebben ongeveer dezelfde acceptatievoorwaarden.

Bespaar door leningen samen te voegen

Heb je meerdere leningen lopen bij verschillende maatschappijen? Dan kun je snel het overzicht kwijtraken. Voeg ze daarom samen en sluit je lening over naar 1 kredietverstrekker. Samenvoegen geeft je financiële rust en overzicht.

Je kunt bijna alle type leningen oversluiten 

De meeste leningen zijn geschikt voor oversluiten. Bijvoorbeeld:

Sluit hier je lening over

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.