Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

30-10-2014

Lenen met of zonder advies?

Op onze website kunt u geld lenen met of zonder advies. “Maar wat is nu precies het verschil?” Dat is een vraag die ik op kantoor regelmatig voorbij zien komen. Een goede reden om daar eens een blog aan te wijden.

Geld lenen zonder advies

Een lening afsluiten zonder advies wordt ook wel ‘execution only’ genoemd. Execution only dienstverlening houdt in dat u zelfstandig een leenproduct kiest. De kredietbemiddelaar bemiddelt alleen bij de totstandkoming van een overeenkomst tussen u en de kredietgever. Hierbij is het belangrijk dat u voldoende financiële kennis heeft om de lening te kiezen die het best aansluit op uw persoonlijke situatie.

Lenen met advies

Heeft u zelf niet voldoende kennis of vindt u het gewoon prettig om geadviseerd te worden over uw lening? Dan raad ik aan om te lenen met advies. Voordat u de offertes ontvangt, neemt de kredietbemiddelaar contact met u op. In een adviesgesprek bespreekt u samen de mogelijkheden en risico’s. Zo weet u zeker dat u een verantwoorde keuze maakt.

Lenen met advies niet duurder

Een lening met advies is niet per definitie duurder. Dankzij de kennis van de kredietexperts, kan het u zelfs geld besparen. De kosten voor het advies zijn inbegrepen in de rente van de lening. Er worden dus geen extra kosten in rekening gebracht voor advisering.

Zo maakt u een goede keuze

Het verschil is waarschijnlijk duidelijk. Maar hoe weet u of u voldoende kennis heeft? Die vraag kan ik niet zomaar voor iedereen beantwoorden. Dit verschilt per situatie. Sommige leenproducten vragen veel specialistische kennis, terwijl andere leningen net iets eenvoudiger zijn af te sluiten. Twijfelt u? Kijk dan op de site weetwatjeweet.nl en doe de Financiële Kennistest van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Of neem contact met mij op, ik help u graag om een verstandige keuze te maken.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.