Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

19-11-2015

Het oversluiten van een Doorlopend krediet

Geld lenen kost geld. Dat zal u niet onbekend in de oren klinken. Maar weet u ook dat het lenen soms best iets minder geld kan kosten? Het oversluiten van uw lening kan u namelijk veel geld besparen. Daarom deze week meer over de voordelen van een doorlopend krediet oversluiten.

De beste lening aanvragen

Met een lening gaat u doorgaans een verplichting aan voor meerdere jaren. Toen u uw doorlopend krediet afsloot, hebt u waarschijnlijk uitgezocht welke lening het beste bij u paste. Maar het is de vraag of dat nu nog altijd geldt. Misschien is uw gezinssituatie veranderd, of bent u meer of minder gaan werken. Deze veranderingen kunnen consequenties hebben voor uw financiële situatie. Mogelijk past uw doorlopend krediet niet meer bij uw huidige leven. Oversluiten is dan een goed idee.

Rentetarieven vergelijken

Het zal u niet ontgaan zijn: de afgelopen jaren is de rente flink gedaald. Natuurlijk verschilt het per kredietverstrekker hoeveel rente u betaalt. Maar de kans is groot dat de huidige rente lager is dan de rente die u betaalt voor uw lopende doorlopend krediet. Zeker als u dit krediet al wat langer geleden heeft afgesloten. Rentetarieven vergelijken geeft u een beeld of u geld kunt besparen.

Betere voorwaarden

Behalve de rente kunnen ook de voorwaarden die een kredietverstrekker hanteert in de loop der jaren veranderen. Een voorbeeld: bij sommige banken moet uw lening voor uw 68e zijn afgelost, bij andere banken is de eindleeftijd inmiddels verhoogd naar 75. Dit beïnvloedt het bedrag dat u per maand moet aflossen. Het loont om de voorwaarden van leningen met elkaar te blijven vergelijken.

Lagere rente vastzetten

Omdat de rente op dit moment historisch laag is, kan het aantrekkelijk zijn te kiezen voor een vaste rente. In principe betekent dit uw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening. U profiteert dan van een vaste rente. Ook staat de looptijd van uw lening vast en weet u precies wanneer u weer schuldenvrij bent. Tot die tijd komt u niet voor verrassingen te staan mocht de rente weer gaan stijgen.

Doorlopend krediet oversluiten

Maar hoe werkt dat dan, uw doorlopend krediet oversluiten? Dat is gelukkig heel simpel. Wilt u uw lening oversluiten naar een van onze partnerbanken? Dan regelen wij dat voor u. Oversluiten kost u dus weinig gedoe en is meer dan de moeite waard. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan en ontdek binnen 24 uur hoeveel u kunt besparen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.