Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

16-07-2015

Uw lening oversluiten: altijd de beste lening voor uw situatie

Afgelopen periode stonden de media vol met berichten over lage rente. Zo kon de overheid tegen steeds lagere rente geld lenen. Tegelijkertijd leverde uw spaargeld nog maar weinig rente op. Zoveel berichten en verhalen. Moet u als consument eigenlijk iets met die lage rente? Of nog concreter: kunt u hier als consument met een lening iets mee? Ons antwoord: denkt u eens na over uw lening oversluiten.

Leningen vergelijken loont

Voor veel mensen gaat aan het afsluiten van een lening een uitgebreide zoektocht vooraf. Welke lening past het beste bij mijn wensen en wie biedt de laagste rente? Maar deze vragen blijven relevant, ook als de lening eenmaal afgesloten is. Rentetarieven zijn namelijk altijd in beweging, dat heeft het recente verleden wel laten zien. Wist u dat het verschil in rente tussen kredietverstrekkers op kan lopen tot 2%? Ook uw eigen leven is onderhevig aan veranderingen. Leningen blijven vergelijken kan u dan ook veel geld besparen.

De beste lening voor u

Behalve het u geld kan besparen, kunnen andere redenen meespelen bij het oversluiten van uw lening. Of het nu om uw persoonlijke lening of doorlopend krediet gaat. Want welke lening u ook afgesloten heeft, dat was op dat moment de beste lening voor uw wensen en mogelijkheden. Maar is uw leven nog precies hetzelfde als toen? Of bent u misschien meer gaan verdienen, studeert u weer, is er gezinsuitbreiding gekomen? Daarnaast kan er bij uw bank het een en ander zijn veranderd. Door het oversluiten van uw lening kunt u ervoor zorgen dat u altijd de beste lening heeft voor uw persoonlijke situatie.

Kosten lening oversluiten

Praktisch houdt uw lening oversluiten in dat uw oude krediet wordt afgelost en dat u een nieuwe lening afsluit. Bij een doorlopend krediet kan dit zonder extra kosten, omdat u een doorlopend krediet altijd kosteloos extra kunt aflossen. Aan uw persoonlijke lening oversluiten kunnen wel extra kosten verbonden zijn, in de vorm van boeterente. Uw bank loopt namelijk rente mis als u plotseling uw volledige lening aflost. Maar vaak weegt het bedrag dat u aan boeterente moet betalen op tegen de besparing die het oversluiten gaat opleveren.

Oversluiten lening aanvragen

Tot slot de vraag die bij veel klanten op de lippen brandt als dit onderwerp ter sprake komt: is mijn lening oversluiten erg veel gedoe? Daar kunnen wij kort over zijn: nee. Voor het oversluiten van uw lening via Nederland Leent kunt u gebruik maken van onze oversluitservice. Ook als uw oude lening niet via ons geregeld was. Wij regelen het oversluiten met uw oude en nieuwe bank. Zo makkelijk kan geld besparen zijn.

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.