Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

16-07-2015

Uw lening oversluiten: altijd de beste lening voor uw situatie

Afgelopen periode stonden de media vol met berichten over lage rente. Zo kon de overheid tegen steeds lagere rente geld lenen. Tegelijkertijd leverde uw spaargeld nog maar weinig rente op. Zoveel berichten en verhalen. Moet u als consument eigenlijk iets met die lage rente? Of nog concreter: kunt u hier als consument met een lening iets mee? Ons antwoord: denkt u eens na over uw lening oversluiten.

Leningen vergelijken loont

Voor veel mensen gaat aan het afsluiten van een lening een uitgebreide zoektocht vooraf. Welke lening past het beste bij mijn wensen en wie biedt de laagste rente? Maar deze vragen blijven relevant, ook als de lening eenmaal afgesloten is. Rentetarieven zijn namelijk altijd in beweging, dat heeft het recente verleden wel laten zien. Wist u dat het verschil in rente tussen kredietverstrekkers op kan lopen tot 2%? Ook uw eigen leven is onderhevig aan veranderingen. Leningen blijven vergelijken kan u dan ook veel geld besparen.

De beste lening voor u

Behalve het u geld kan besparen, kunnen andere redenen meespelen bij het oversluiten van uw lening. Of het nu om uw persoonlijke lening of doorlopend krediet gaat. Want welke lening u ook afgesloten heeft, dat was op dat moment de beste lening voor uw wensen en mogelijkheden. Maar is uw leven nog precies hetzelfde als toen? Of bent u misschien meer gaan verdienen, studeert u weer, is er gezinsuitbreiding gekomen? Daarnaast kan er bij uw bank het een en ander zijn veranderd. Door het oversluiten van uw lening kunt u ervoor zorgen dat u altijd de beste lening heeft voor uw persoonlijke situatie.

Kosten lening oversluiten

Praktisch houdt uw lening oversluiten in dat uw oude krediet wordt afgelost en dat u een nieuwe lening afsluit. Bij een doorlopend krediet kan dit zonder extra kosten, omdat u een doorlopend krediet altijd kosteloos extra kunt aflossen. Aan uw persoonlijke lening oversluiten kunnen wel extra kosten verbonden zijn, in de vorm van boeterente. Uw bank loopt namelijk rente mis als u plotseling uw volledige lening aflost. Maar vaak weegt het bedrag dat u aan boeterente moet betalen op tegen de besparing die het oversluiten gaat opleveren.

Oversluiten lening aanvragen

Tot slot de vraag die bij veel klanten op de lippen brandt als dit onderwerp ter sprake komt: is mijn lening oversluiten erg veel gedoe? Daar kunnen wij kort over zijn: nee. Voor het oversluiten van uw lening via Nederland Leent kunt u gebruik maken van onze oversluitservice. Ook als uw oude lening niet via ons geregeld was. Wij regelen het oversluiten met uw oude en nieuwe bank. Zo makkelijk kan geld besparen zijn.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.