Algemene tips

29-01-2015

Uw lening en de risico’s van geld lenen

Het afsluiten van een lening is het aangaan van een overeenkomst voor langere tijd. Met het aflossen van een lening met een gunstige rente bent u al snel vier à vijf jaar aan het aflossen. Maar niemand, noch u noch wij, kan in de toekomst kijken. Daarom is het goed ook eens na te denken over de risico’s die geld lenen met zich meebrengt. Want wat gebeurt er wanneer iemand zijn of haar lening niet meer kan betalen?

Top-3 grootste risico’s geldlenen

Geld lenen kan alleen wanneer u voldoende financiële middelen hebt om maandelijks uw aflossing en rente te kunnen betalen. Maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren. U kunt uw baan verliezen of arbeidsongeschikt raken. Behalve dat dit impact heeft op u persoonlijk, hebben deze gebeurtenissen ook invloed op uw financiële situatie en mogelijk op het afbetalen van uw lening. Tot de top-3 van grootste risico’s bij geld lenen behoort daarnaast nog overlijden.

Verzekering bij risico’s geld lenen

Om de risico’s van geld lenen te beperken, kunt u ervoor kiezen een verzekering af te sluiten. Zo is er de overlijdensrisicoverzekering. Want na een overlijden moeten de nabestaanden een eventuele lening aflossen. Maar hebt u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij uw lening? Dan wordt bij overlijden tijdens de looptijd van uw lening het verzekerde bedrag uitgekeerd. Uw nabestaanden kunnen hiermee uw lening aflossen. Zo voorkomt u dat ze met een leenschuld achterblijven.

Lening afsluiten werkloosheidsverzekering

En wat gebeurt er als u plotseling werkloos wordt? De zekerheid van uw vaste inkomsten verdwijnt en daarmee de middelen waarmee u uw vaste lasten én uw lening betaalde. Ook voor het verliezen van uw baan kunt u zich bij het afsluiten van een lening verzekeren. Met een betalingsbeschermer krijgt u bij verlies van uw vaan maximaal twaalf maanden een uitkering. Zo kunt u uw lening gewoon blijven aflossen terwijl u op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.