Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

08-01-2015

Tips geld lenen voor verantwoord geld lenen

Een veelgestelde vraag aan een kredietadviseur is waar op gelet moet worden bij geld lenen. Het is inderdaad verstandig voor het afsluiten van een lening goed na te denken over uw keuze. Een lening afsluiten betekent over het algemeen het aangaan van een verplichting voor langere tijd. Om u enkele handvatten te bieden om een weloverwogen beslissing te kunnen maken, in deze blog enkele geld lenen tips.

Geld lenen of sparen?

Hebt u de lening écht nodig of kan de uitgave die wilt doen nog even wachten? In dat geval is sparen een alternatief. Geld lenen kost geld. Sparen is goedkoper, maar niet altijd mogelijk. Is de uitgave die u wilt bekostigen met een lening echt noodzakelijk? Bereken dan wat u maandelijks kunt missen voor het aflossen van uw lening. Op basis van deze kennis kunt u verantwoord een lening afsluiten.

Vergelijk leningen

Iedereen heeft bij het aanvragen van een lening eigen wensen en ideeën. Ook uw persoonlijke situatie heeft invloed op wat voor u de beste lening is. Leent u bijvoorbeeld met een concreet leendoel of hebt u liever voor langere tijd extra geld achter de hand? Bekijk goed wat voor u de beste lening is. Daarbij een kleine waarschuwing: pas op voor mini- en flitskredieten. Deze vorm van krediet klinkt als een makkelijke, snelle manier om geld te lenen, maar vaak betaalt u een extreem hoge rente.

Vergelijk kredietverstrekkers en hun rente

Per kredietverstrekkers verschilt de dienstverlening of de rente die u geboden wordt. Het loont zeker de moeite verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Of vraag bij ons een offerte aan. Wij werken samen met meerdere kredietverstrekkers en zullen voor u bij hen offertes opvragen. Die ontvangt u dan in één handig overzicht, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken en de aanbieder met het voordeligste aanbod kunt kiezen.

Kies de juiste looptijd voor uw lening

Houd bij het afsluiten van uw lening rekening met de levensduur van uw leendoel. Het is zonde wanneer uw lening voor een auto nog loopt terwijl u alweer toe bent aan een nieuwe auto. Een extra tip: lees de voorwaarden van uw lening. Zo bent u goed op de hoogte van de verplichtingen en mogelijkheden die uw lening u kost en weet u of u uw lening kosteloos kunt aflossen, oversluiten enzovoorts.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.