Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

04-06-2019

Besparen op je lening? Zo doe je dat

Je lening oversluiten als de rente nog laag staat. Je vergelijkt de rente en klaar, zou je denken. Maar zo makkelijk is het helaas niet. Er komt wel wat meer bij kijken. Naast een lage rentestand spelen ook andere zaken een rol. Zoals de oversluitkosten en de nieuwe looptijd. Lees onze tips hoe je kunt besparen op je lening. 

Profiteer van een lagere rente 

Bij het oversluiten van je lening naar een nieuwe lening, doe je er verstandig aan om de rentes te vergelijken. Momenteel ligt de rente nog vrij laag. Je sluit via ons al een persoonlijke lening af tegen een rente vanaf 3,5%. Bekijk onze rentevergelijker om per leenvorm de rentes en leningen met elkaar te vergelijken. 

Bespaar op je maandlasten door het samenvoegen van leningen

Heb je meerdere leningen lopen? Voeg dan je bestaande leningen samen. 

Door het samenvoegen van je bestaande leningen in een nieuwe lening bespaar je flink op de rente. Bovendien los je sneller af waardoor je eerder je schuld hebt afgelost. Door meerdere leningen samen te voegen, creëer je bovendien meer overzicht. Wel zo prettig.

Dat geldt niet alleen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar ook voor dure postorderkredieten of roodstand van je credit card. Heb je een lening lopen bij Interbank, ABN AMRO, ING, Rabobank, Santander of een andere grootbank? 

Bereken hier je besparing 

Maak de looptijd van je nieuwe lening korter

Naast het rentevoordeel kun je je lening ook oversluiten om de looptijd korter te maken. Bij een kortere looptijd betaal je over een minder lange periode rente. Je lost sneller af, dus het bedrag waarover je rente betaalt daalt sneller. Bij een langere looptijd is het maandelijkse af te lossen bedrag lager. Maar uiteindelijk ben je toch duurder uit omdat je langer rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is dus voordeliger.

Check of er oversluitkosten

Check in de voorwaarden of er aan oversluiten kosten verbonden zijn. En zo ja, of het wel voordeel oplevert. Als je je lening oversluit leen je opnieuw geld om je oude lening mee af te lossen. Alleen heeft je nieuwe lening een lagere rente en waarschijnlijk betere voorwaarden.

Geen afsluitkosten 

Bij ons kun je kosteloos je lopende lening oversluiten. Je bespaart direct op je maandlasten en leent tegen de beste voorwaarden. De overstap regelen wij voor jou via onze gratis oversluitservice. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Sluit nu je lening over 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.