Blog

02-05-2024

Geld lenen voor een tweedehands auto - 5 tips voor een voordelige aankoop

Wil je je droomauto kopen of is je wagenpark aan vervanging toe? Dan kan het in sommige gevallen een zeer lastige onderneming zijn. Echter, kun je op verschillende manieren je financiering op orde krijgen.

Lees in deze blog meer over de verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor een tweedehands auto en handige tips om dit voordelig te doen. 

Tips voor het financieren van een tweedehands auto

Je kunt gebruik maken van verschillende financieringsmogelijkheden om een tweedehands auto aan te schaffen. In deze sectie lichten we de meest populaire opties toe. 

Gespaard geld

Als je voldoende geld op je spaarrekening hebt, kan het interessant zijn om eigen vermogen te gebruiken voor de aanschaf van je tweedehands auto. Het voordeel is dat je hiervoor geen lening hoeft aan te vragen en kosten bespaart, een lening kost namelijk altijd geld

Lenen van familie of vrienden

Kun je de tweedehands auto misschien zelf niet betalen of wil je liever niet al je eigen vermogen gebruiken? Het komt dan vaak voor dat bij familie of vrienden geld geleend wordt. Hier is het wel belangrijk om goede afspraken te maken zodat je onnodig familie of vrienden in de problemen bent. 

Persoonlijk lening

Een van de populairste manieren om de financiering van je tweedehands auto te regelen is via een persoonlijke lening. Met deze lening betaal je een vast rentetarief over een vaste looptijd. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. 

Budgettering en financieringsopties voor tweedehands auto's

Een nieuwe auto kopen kan hoog in de kosten oplopen. Door goed vooruit te plannen en verschillende scenario's te schetsen kun je verrassingen voor zijn en ben je voorbereid op mogelijk onvoorziene kosten. Bij je aankoop, houdt rekening met de vaste en variabele kosten van het betreffende model. Hoeveel ben je per maand kwijt aan wegenbelasting en je verzekering en hoeveel kilometers ben je van plan om te rijden? Zorg er altijd voor dat je kosten lager uitkomen dan je financieel beschikbaar hebt, hierdoor houdt je ruimte over voor onverwachte kosten. In het geval je een persoonlijke lening afsluit, moet je de aflossing meenemen in je kostenplaatje. 

Onderhandelingstips voor het verkrijgen van een voordelige aankoop

Heb je een auto op het oog? Handig om goed voorbereid aan de onderhandelingen te beginnen zodat je een voordelige aankoop kunt realiseren. Een aantal onderhandelingstips die je direct kunt toepassen: 

 1. Vraag expliciet naar mankementen en controleer
  Om verrassingen voor te zijn is het een goede zaak om expliciet te vragen aan de eigenaar of er mankementen zijn aan de auto en controleer hier ook naar. Vraag naar de onderhoudshistorie en bekijk de kilometerstand van de auto.
  Controleer de onderhoudshistorie en de kilometerstand van de auto.

 1. Maak altijd een proefrit
  Het is belangrijk om altijd een proefrit in de auto voordat je deze aanschaft. Misschien hoor je een raar geluid of rijd de auto anders dan verwacht. 

 1. Neem iemand mee voor controle
  Het is niet altijd makkelijk om een tweedehands auto in korte tijd volledig te controleren. Door een vriend of familielid te vragen om mee te kijken kun je een stuk betere controle uitvoeren, helemaal als diegene al ervaring heeft met het aanschaffen van een tweedehands wagen.

 1. Is het model waardevast in de tweedehands automarkt?
  De ene model is populairder dan de ander, hierdoor zijn bepaalde auto types makkelijker te verkopen op de tweedehandsmarkt en houden ze dus ook beter hun waarde vast. 

 1. De juiste auto voor jou
  Wat zijn je behoeftes voor je nieuwe auto? Heb je kinderen of heb je een trekhaak nodig? Het is belangrijk dat je aankoop voldoet aan je eisen om onnodige kosten later te voorkomen. 

Je droomauto gevonden, maar heb je nog een financieel gat? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij de aanschaf van uw (nieuwe) tweedehands auto!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.