Blog

01-03-2024

Financiering voor jonge gezinnen, opbouwen van een eigen thuis

Je eerste woning kopen als jong gezin is een spannende onderneming en een belangrijke stap voor je toekomst. Het is daarom slim om goed voorbereid aan de slag te gaan wanneer je een eigen thuis gaat opbouwen. Als gezin heb je verschillende financieringsopties waarmee je rekening kunt houden.

In deze blog lees je meer over de afwegingen die je dient te maken voor het financieren van je eigen woning. 

Financiële opties voor jonge gezinnen

Als jong gezin heb je een aantal financiële opties die je kunt gebruiken om de opbouw van je eigen thuis te financieren. Hieronder kun je een overzicht van bruikbare financieringsopties voor je eerste woning: 

Gebruik eigen vermogen
Spaargeld is een snelle manier om eerste thuis te financieren. Het geld is direct beschikbaar en je hoeft geen rente te betalen waardoor je kosten bespaart. Echter, kan het interessant zijn om een financiële buffer te houden en je inleg uit eigen vermogen te beperken. In dat geval kan geld lenen een interessante optie zijn

Geld lenen van familie of vrienden
Een andere optie is om geld te lenen van familie of vrienden. Dit kan een manier zijn om snel aan geld te komen, maar het is wel belangrijk om goede afspraken te maken. Je wilt namelijk graag voorkomen dat je je familie of vrienden in de problemen brengt als je zelf een betalingstermijn moet missen. 

Een persoonlijke lening gebruiken voor het financieren van je eigen huis
Een van de populairste manieren om financiering binnen te halen is een persoonlijke lening. Dit is een lening op eigen naam die gebaseerd is op je inkomen en financiële situatie. Bij een persoonlijke lening betaal je een vast rentetarief over een vaste looptijd.  Maar je kunt ook een lening nemen met je huishouden, jij en je partner kunnen dan jullie gezamenlijk inkomen gebruiken om te lenen. Dit kan zeer aantrekkelijk wanneer beide partners een inkomen hebben, dan kan een lening stuk hoger uitpakken. 

Een groene lening om je eerste woning te verduurzamen
Wil je je nieuwe woning voor je gezin verduurzamen? Dat kan makkelijk met een groene lening. Dit is een persoonlijke lening die gericht is op de verduurzaming van een eigen woning. Ook hier geniet je van een vast rentetarief en looptijd. Het gebruiken van een groene lening voor het plaatsen van zonnepanelen of installeren van muurisolatie kan erg interessant. Deze dure aankopen kun je direct financieren en reduceren meteen je maandelijkse kosten. 

Kapitaalverwerving voor het opbouwen van een thuis

Met een persoonlijke lening kun je een mooie stap zetten om je droomhuis te realiseren. Er zijn veel verschillende redenen om financiering te zoeken voor het opbouwen van een thuis. Misschien heb je behoefte aan het verduurzamen van je woning of je wilt de kamer verbouwen voor jullie eerste kind. De kosten kunnen al snel oplopen, maar tegelijkertijd wil je wel op tijd de kinderkamer af hebben of wil je de energiekosten omlaag drukken. Kapitaalwerving voor je woning is dan een interessante optie, een populaire manier om de financiering te regelen is via een persoonlijke lening. 

Budgettering en planning voor jonge gezinnen

Om onverwachte situaties voor te zijn is het een goede zaak om een plan te maken als jong gezin. Wanneer je een planning hebt weet je waar je aan toe bent en door strak op je budget te zitten kun je beter omgaan met tegenslagen. Als jong gezin is het extra belangrijk, je kosten kunnen namelijk snel oplopen. Hoe kun je goed je financiën plannen voor je eigen thuis? Kijk goed naar je huidige inkomsten voor het gehele huishouden en plan je kosten over tijd. Gaan je kinderen straks naar school, verwachten we nog een zoon of dochter? Allerlei scenario's die de kosten omhoog voeren en waar je tijdig op kunt anticiperen.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.