Blog

18-01-2024

Geld lenen voor duurzame verbeteringen: Milieuvriendelijk wonen realiseren

Verduurzamen van uw woning is niet alleen goed voor het milieu maar kan uw maandelijkse kosten significant reduceren en uw wooncomfort bevorderen. Als gevolg zien we steeds vaker huizenbezitters hun verduurzaming financieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. 

Lees in deze blog hoe u uw verduurzaming kunt financieren. 

Financieringsopties voor duurzame woningverbeteringen

U komt op meerdere manieren uw duurzame woning realiseren. Een aantal keuzes hebben we voor u hier op een rijtje gezet. 

Gebruik een persoonlijke lening om te verduurzamen

Een van de meest populaire manieren om eigen woningen te verduurzamen is door gebruik te maken van een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de u precies weet waar u aan toe bent, doordat het leenbedrag, de looptijd en de rente vooraf zijn vastgesteld. 

Energiebesparing via de hypotheek

Indien u een hypotheek afsluit is het mogelijk om duurzame oplossingen voor uw woning mee te financieren in de lening. De bank zet dan een extra leenbedrag in een depot die vervolgens gebruikt kan worden om bijvoorbeeld dubbel glas of dakisolatie te installeren. De depot wordt door de bank gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het extra geleende bedrag uitbesteed wordt aan het verduurzamen van uw woning. 

Verduurzamen met de GreenLoans lening

Voor de groenliefhebbers in de markt is er een uitgelezen kans, namelijk de GreenLoans lening. Het betreft een lening die speciaal is geïntroduceerd voor duurzame maatregelen in uw eigen woning. Deze lening heeft een looptijd van minimaal 5 jaar en kan oplopen tot maximaal 25 jaar. 

Milieuvriendelijke upgrades en hun financiële voordelen

Wanneer u ervoor kiest om de verduurzaming van uw huis te financieren middels een lening, kunt u kiezen uit een brede selectie aan duurzame oplossingen. Welke keuze het best bij u past is met name afhankelijk van uw woonsituatie en energieverbruik. Populaire milieuvriendelijke upgrades aan woningen variëren van zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen en zonneboilers. 

Zonnepanelen

De zon is een sterke bron van schone en duurzame energie. Door op uw dak zonnepanelen te plaatsen wekt u overdag, als de zon schijnt, energie op en dalen de energie kosten. 

Spouwmuurisolatie

Door warmte goed binnen uw huis te houden worden onnodige verliezen voorkomen en hoeft de verwarming minder aan. Het installeren van een spouwmuur kost gemiddeld 750 euro en bespaart voor een vrijstaande woning zelfs 800 euro per jaar.

Warmtepompen en Zonneboilers

Om je huis verder van het gas af te krijgen kun je gebruikmaken van een warmtepomp of een zonneboiler. Afhankelijk van het type warmtepomp kunnen kosten uiteenlopen van 3500 tot wel 20000 euro. De kostenbesparing bedraagt gemiddeld een paar honderd euro per jaar op uw energierekening. 

Duurzaamheidsvoordelen van lenen voor woningverbeteringen

Vele duurzame toepassingen voor uw woning kunnen zeer kostbaar zijn en zich pas over langere tijd terugverdienen. Om toch direct toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een warmtepomp of vloerisolatie kan het aantrekkelijk zijn om deze duurzaamheidsoplossingen te financieren middels een lening. U kunt meteen uw woning verduurzamen en de maandelijkse energiekosten verlagen. Als extra voordeel stijgt in de meeste gevallen je woningwaarde ook en kan mogelijk het energielabel van uw pand verbeterd worden. 

Daarnaast zijn groene leningen, zoals GreenLoans, of het gebruik van een persoonlijke lening om uw koophuis te verbeteren in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar en hebben ze een lagere rente. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als u leent om zonnepanelen te bekostigen, kunt u BTW terugvragen. 

Benieuwd naar hoeveel u kunt lenen? Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat u kunt doen!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.