Blog

05-01-2024

Zakelijk lenen voor ondernemers: Kapitaal voor groei en investeringen

Een zakelijke lening kan een interessante optie zijn voor de ondernemers onder ons. Het werkt een beetje anders wanneer u in loondienst bent omdat u niet uw loonstroken kunt gebruiken voor de leningaanvraag. In plaats daarvan wordt er gezamenlijk gekeken naar uw financiële situatie en de inkomsten van uw bedrijf. 

Lees in deze blog hoe u een lening kunt gebruiken om uw bedrijf verder te laten groeien. 

Financieringsopties voor zakelijke leningen

Er zijn meerdere financieringsopties beschikbaar voor zakelijk lenen. Zo kunt u een privé lening aanvragen maar ook een lease. Ook startende ondernemers kunnen een lening starten. Hier kunt u een overzicht vinden van financieringsmogelijkheden voor een ondernemer. 

Prive lening voor ondernemers

Een lening voor ondernemers kan gebruikt worden voor privédoeleinden. In dat geval krijgt u een persoonlijke lening met een vaste rente, vaste maandlasten en vaste looptijd. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Zo kunt u goed voorbereid de lening aangaan en worden verrassingen voorkomen.   

Financial lease voor ondernemers

Heeft u een auto gezien en zoek je voor financiering om deze aan te kunnen schaffen? Dan is de financiële lease voor ondernemers misschien perfect voor jou. Wanneer u een financial lease aanvraagt bent u direct economisch eigenaar van de auto en betaalt u een vast bedrag per maand. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar en kunt u optimaal genieten van uw auto. 

Geld lenen als startende ondernemer

Ook als u een startende ondernemer bent, is het zeker mogelijk om een zakelijke lening te starten. Omdat uw bedrijf nog nieuw is is het inkomen wellicht nog niet stabiel, dit kan ervoor zorgen dat het lastiger kan zijn om een geldverstrekker te vinden. Mocht u al minimaal drie aaneengesloten jaarrekeningen hebben, kunt u een zakelijke rekening aanvragen. In dat geval worden uw gemiddelde inkomsten gebruikt om de lening te bepalen. 

Kapitaalverwerving voor ondernemers

Als ondernemer heeft u verschillende opties om kapitaal te werven. Het is gebruikelijk dat startende ondernemers eigen vermogen inleggen of financieren ontvangen vanuit vrienden en familie. In sommige gevallen worden externe investeerders gevonden die de financiering verzorgen. In het geval dat familie, vrienden of externe beleggers geld in je bedrijf stoppen, zul je ook goede afspraken moeten maken over wat zij kunnen verwachten. Met een zakelijke lening kunt u direct uw leenbedrag ontvangen en weet u precies waar u aan toe bent doordat u een vaste bedrag betaalt over een vaste looptijd. 

Investeren in groei en innovatie

Het groeien van je bedrijf is een belangrijke motivator voor veel ondernemers. Echter, kan het in sommige gevallen lastig zijn om de volgende stap te maken.  Met een zakelijke lening krijgt u toegang tot meer opties die uw bedrijf een boost geven. Denk aan het vernieuwen van apparatuur om uw productie weer op pijl te brengen of een verbouwing van uw kantoor waardoor u het aantal werknemers verder kunt uitbreiden. Ook kunt u de lening gebruiken om uw voorraad uit te breiden zodat u aan de vraag kunt blijven voldoen. In het geval van onverwacht hoge belastingkosten is het ook mogelijk om een zakelijke lening in te zetten.

Innoveren is ook belangrijk voor uw onderneming om concurrentie voor te blijven. Een zakelijke lening kunt u ook direct inzetten om uw bedrijf verder te innoveren. Denk aan het financieren van productonderzoek of om je personeel uit te breiden met specialisten. 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.