Blog

06-10-2023

3 redenen waarom een lening voordeliger is dan u denkt

Een nieuwe auto, een aanbouw voor meer ruimte in huis, een studie volgen naast uw baan, een onvergetelijke reis maken met het gezin of juist een camper om op pad te gaan in eigen land: dromen zijn er om gerealiseerd te worden. Wat u daarvoor nodig heeft? Juist, voldoende financiële middelen óf een passende financiering. Drie redenen waarom een financiering voordeliger is dan u denkt:

Voordelen van lenen in vergelijking met andere financieringsvormen

Een financiering geeft leennemers nét dat beetje extra financiële ruimte dat ze nodig hebben. Dit kan een kleine financiële bijdrage zijn als aanvulling op spaargeld of een lening waarmee een volledig aankoopbedrag kan worden gefinancierd. Spaargeld is natuurlijk altijd de beste manier om een aankoop te doen, maar soms kan het even niet anders en biedt een lening uitkomst. Financieringen waar u o.a. uit kunt kiezen:

Een persoonlijke lening is een hele interessante financieringsvorm. In vergelijking met andere financieringsvormen zoals kopen op afbetaling of andere lease varianten is deze lening verantwoord en voordelig. De kleine lettertjes van leaseconstructies verklappen de verkapte voorwaarden en hoge rentes die vaak worden gerekend voor deze ogenschijnlijk onschuldige leningen. Daar heeft u bij de persoonlijke lening geen last van. Een persoonlijke lening van het Nederlands Krediet Collectief heeft altijd de laagste rente van Nederland en voorwaarden passend bij uw persoonlijke situatie. 

Geld lenen bij vrienden of familie is ook een manier. U leent dan niet van een bank, maar van iemand die u goed kent. Dit kan een voordeel zijn, de afspraken maakt u tenslotte in overleg. Het kan ook nadelige effecten hebben als de afspraken niet op papier staan. Zet de afspraken duidelijk en overzichtelijk in een overeenkomst, zodat er geen vervelende situaties in uw privé kring ontstaan.

Financiële voordelen van leningen

Met een persoonlijke lening behaalt u financieel voordeel als u het geld besteedt aan de aankoop, verbouwing of het onderhoud van uw woning. Kostenposten, die vallen in deze categorie, kunt u aftrekken van de belasting. Dit geldt eveneens voor de leenrente. Tip: vergeet de bonnen en facturen niet te bewaren om gebruik te kunnen maken van de financiële voordelen. U moet kunnen aantonen waar het geld naartoe is gegaan.

Waarom lenen een slimme keuze kan zijn

Soms is een steuntje in de rug gewenst. Als een aankoop nu écht moet gebeuren, er een onverwachte kostenpost op uw pad komt, het moment is aangebroken om een droom te verwezenlijken of als u nét niet voldoende geld bij elkaar heeft gespaard. Een persoonlijke financiering maakt het mogelijk om de aankoop te doen zonder zelf meteen het hele bedrag neer te tellen én zonder de torenhoge rentes en onpraktische voorwaarden van andere leenvormen. 

Lenen kan een slimme keuze zijn, mits u kiest voor een betrouwbare leenvorm. Ontdekken wat de voordelen van een persoonlijke lening zijn en bij welke geldverstrekker u het voordeligst geld leent? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij het Nederlands Krediet Collectief.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.