Blog

04-10-2023

5 tips voor het vinden van de beste lening voor uw behoeften

Als u op zoek bent naar een lening, is het helemaal niet gek dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel geldverstrekkers, zoveel leendoelen, zoveel leningen. En eigenlijk is dat maar goed ook: de verschillende mogelijkheden zorgen ervoor dat er altijd een lening is die voldoet aan uw persoonlijke wensen. Het Nederlands Krediet Collectief geeft u graag enkele tips om een financiering te vinden die bij u past.

Tips voor het vinden van de beste lening

Waar voldoet een goede lening aan? In onze ogen is de beste lening een lening die aansluit op uw financiële situatie en leendoel. Dit betekent dat de lening niet uw gehele budget opsnoept en de voorwaarden gunstig zijn. Tips om een passende lening te vinden:

 1. Breng uw financiën op orde
  Om een gedegen keuze te maken, is het van belang dat u uw eigen financiële situatie kent. Welke inkomsten hebben we? Wat gaat er maandelijks uit? Hebben we bepaalde wensen voor de toekomst? Is er een buffer voor onverwachte kostenposten? Et cetera. 

 1. Bepaal het leenbedrag op basis van uw financiële situatie
  Als uw financiën op orde zijn, heeft u een goed beeld van het bedrag dat u maandelijks overhoudt voor zaken buiten de vaste lasten. Op basis daarvan weet u welk bedrag u kunt missen en hoe hoog de maandlast van een lening mag zijn. Simpel gezegd: hoeveel kunt u lenen? Mogelijk heeft u nog een leuk bedrag aan spaargeld, dat u in kunt zetten, waardoor u minder hoeft te lenen. Dit laatste is natuurlijk altijd een goed idee.

 1. Kies een passende looptijd
  Een passende lening heeft een passende looptijd. Een looptijd die niet langer is dan de levensduur van het leendoel of dan simpelweg nodig is. We benadrukken graag nog even dat een korte looptijd in de praktijk altijd beter is. U betaalt maandelijks iets meer, maar onderaan de streep bent u goedkoper uit. 

 1. Vergelijk rentetarieven en voorwaarden
  Aan geldverstrekkers waarvan u kunt lenen geen gebrek. Er zijn onderling wel verschillen. Geldverstrekkers bepalen namelijk zelf (tot op bepaalde hoogte) de rentetarieven en voorwaarden. Dit maakt dat u bij de ene geldverstrekker voordeliger leent dan bij de ander. Óf dat de leenvoorwaarden gunstiger zijn bij een online aanbieder dan bij uw huisbank. Vergelijk rentetarieven en voorwaarden alvorens u een keus maakt.

 1. Sluit uw financiering af bij een onafhankelijke kredietverstrekker
  Veel consumenten denken eerst aan geld lenen bij hun huisbank. Niet gek, maar het is goed verder te kijken. Een onafhankelijke kredietverstrekker – zoals NKC – kijkt verder dan het leenaanbod van één bank, en daar plukt ú de vruchten van. 

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een lening

Er zijn meerdere factoren die bepalen of een lening wel of niet bij u past. Eén ding is zeker: op een te dure lening zit niemand te wachten. Let dus op de rentetarieven en voorwaarden. Uw financiële situatie bepaalt uiteindelijk of een lening écht een financiële match is. Geldverstrekkers toetsen dit altijd aan de hand van de leennormen. 

Hoe leningaanbieders te vergelijken

U kunt zelf op onderzoek uit gaan - bekijk hier de actuele rentestanden van onze aanbieders om zicht te krijgen op de markt – of u draagt dit stokje aan ons over. Aanbieders vergelijken op rente tarieven én voorwaarden is vaak lastiger door de grote hoeveelheid aan leenproducten. Met onze vergelijkingstool zien wij in een handomdraai bij welke geldverstrekker u een verantwoorde en voordelige lening afsluit. Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan!

 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.