Blog

28-09-2023

Waarom je niet alleen bij de Rabobank, ING of SNS moet lenen: meer keuze en voordeliger

Geld lenen bij uw huisbank? Er zijn meer mogelijkheden!

Voordelen van lenen buiten de grote banken

Na het besluit om meer financiële ruimte te creëren met behulp van een persoonlijke lening, komt de vraag bij welke partij u het geld gaat lenen. De meeste consumenten denken allereerst aan hun huisbank. Een logische gedachte, want uw betaal-en spaarrekeningen heeft u daar ondergebracht, dus waarom uw financiering niet? Lenen bij uw huisbank – denk aan Rabobank, SNS of ING – is echter niet standaard de meest voordelige en verantwoorde keuze.

Dit zijn de voordelen van geld lenen buiten uw huisbank:

  • Huisbanken hebben een eigen portfolio met een beperkt leenaanbod. Zij bieden enkel financieringen uit eigen assortiment aan. Als u leent bij een onafhankelijk kredietverstrekker heeft u keuze uit meerdere leenproducten van meerdere kredietaanbieders. En uit ervaring weten wij dat het vergelijken van leningen loont.

  • De rentetarieven van huisbanken zijn vaak aan de hoge kant. Dit komt doordat zij boven op de marktrente niet alleen risico-opslag rekenen, maar ook kosten die zij zelf voor bijvoorbeeld huisvesting en personeel doorberekenen aan de consument. De rente gaat daardoor flink omhoog en dat voelen leennemers van huisbanken onnodig in de portemonnee. 

  • Voorwaarden verschillen net als rentetarieven per geldverstrekker. Het is goed mogelijk dat u bij een andere kredietverstrekker een hogere maximale lening kunt afsluiten of u voorwaarden krijgt die beter bij uw financiële situatie passen. Zo is het mogelijk dat u als senior bij een kleinere kredietverstrekker wel een lening kunt afsluiten, terwijl dit bij uw huisbank door uw leeftijd niet kan.

Alternatieve leningopties voor betere tarieven en voorwaarden

Een financiering is maatwerk. Er is geen ‘one size fits all’ lening. U neemt een financiële beslissing, die van invloed is op uw financiële situatie, nu en in de toekomst, dus is het geen overbodige luxe alle mogelijkheden te bestuderen. Als uw huisbank niet de voordeligste lening biedt, zijn er nog tal van andere geldverstrekkers met interessante leenopties.

Het gaat eigenlijk om één ding: vergelijken. Een onafhankelijke partij als het Nederlands Krediet Collectief legt tientallen leenproducten naast elkaar om voor u uit te zoeken welke lening het beste past. Het kan zijn dat een huisbank het beste uit de bus komt, maar heel vaak zien we dat andere kredietaanbieders een scherpere rente hanteren en betere voorwaarden. Zij zijn even betrouwbaar als de grote banken, maar hebben nét een andere werkwijze, wat gunstig is voor onze klanten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij starten met vergelijken!

Waarom keuze belangrijk is bij lenen

U ontkomt niet aan een betalingsverplichting als u een financiering afsluit. Er wordt niet voor niets gezegd dat geld lenen geld kost. Dat is ook zo. U bent maandelijks een bedrag dat bestaat uit rente en aflossing verschuldigd aan de bank. Om die reden is het belangrijk nu een goede keuze te maken, zodat u de gehele looptijd leent tegen een maandbedrag dat u makkelijk kunt betalen. Fijn lenen noemen we dat!

 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.