Goedemiddag, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Volledig digitale werkwijze en een offerte binnen 24 uur

Meest complete aanbod van leningen met laagste rentegarantie

Wij scoren een 9.7 uit 10 op klantenvertellen.nl

Hoe los je een restschuld af?

Een belletje naar de makelaar, taxateur over de vloer, een te koop bord in de tuin. Alles wijst erop dat uw huis binnenkort van eigenaar verandert. In het meest gunstige geval verkoopt u uw woning en houdt u een mooi bedrag over. Voor een volgend optrekje bijvoorbeeld. Het gebeurt ook dat huizen onder water staan en er na verkoop een restschuld overblijft. 

Huis onder water

Een huis dat onder water staat, daar bedoelen we mee: een huis dat minder waard is dan de hypotheek die erop zit. Dat is niet per definitie een probleem. Als u een nieuwe woning aankoopt, kunt u de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hiervoor is wel een passend en stabiel inkomen nodig. 

Mogelijk verkoopt u de woning niet om vervolgens een nieuwe woning te kopen. Dan zal de restschuld op een andere manier gefinancierd moeten worden. We zien huishoudens met voldoende spaargeld om de restschuld zelf te voldoen. Heeft u niet genoeg eigen financiële middelen? Dan kunt u gebruik maken van een restschuld lening. 

Lening om restschuld te financieren

Als er een restschuld overblijft, bieden hypotheekverstrekkers niet altijd goede, voordelige alternatieven om dit op te vangen. Op dit moment staat de rente van een persoonlijke lening historisch laag, waardoor dit type lening een mooie oplossing vormt voor het financieren van een restschuld.

Het fijne van deze lening is dat u niet voor verrassingen komt te staan. U sluit een lening af voor het bedrag dat u nodig heeft (dit kan ter hoogte van het bedrag van de restschuld zijn of een deel ervan) tegen een vaste rente, gedurende een vaste looptijd. U weet zo precies wanneer u de persoonlijke lening heeft afbetaald en er blijft geen schuld over na de looptijd. En dat tegen een rente v.a. 6,5%. 

Advies voor huiseigenaren

Een financiering van het Nederlands Krediet Collectief voldoet aan de landelijke leennormen, waardoor het een verantwoorde keuze is. Uw financiële situatie wordt uitgebreid gecheckt. Hiermee verzekeren we u dat de desbetreffende lening voor de restschuld binnen uw financiën past. Daarnaast hanteert het Nederlands Krediet Collectief een laagste rentegarantie voor restschuldfinancieringen en vergelijken we leenproducten van tientallen banken. 

Blijft er een restschuld over na de verkoop van uw woning? Of bent u huiseigenaar en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het opvangen van een restschuld? Onze kredietspecialisten zoeken alles graag tot in de puntjes voor u uit. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 12 juli

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.