Goedemorgen, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 6,6%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Geen maximum looptijd doorlopend krediet

Een doorlopend krediet heeft in tegenstelling tot andere leenvormen geen maximale looptijd. Theoretisch gezien is het zo dat de looptijd bepaald wordt door het maandbedrag dat u betaalt. Dit is minimaal 1% van de kredietlimiet. We zeggen ‘theoretisch’ omdat een doorlopend krediet pas echt afloopt als u het totale leenbedrag heeft afgelost. Bij een doorlopend krediet is geen sprake van een vast aflosbedrag. Dit houdt in dat u maandelijks niet verplicht bent een vast bedrag af te lossen en u zelf goed in de gaten moet houden hoe het staat met uw leensaldo. Een doorlopend krediet loopt naar gelang u geld opneemt van uw lening. Er is geen minimale of maximale looptijd bij deze leenvorm. 

Geen doorlopend krediet bij bank meer mogelijk

Sinds dit jaar is het niet meer mogelijk een doorlopend krediet af te sluiten en zijn veel doorlopend kredieten stopgezet. Banken geven de voorkeur aan persoonlijke leningen tegen betere voorwaarden en roepen het afsluiten van doorlopende kredieten een halt toe. Dit heeft met name te maken met het bovenstaande. Er is geen minimale of maximale looptijd voor een doorlopend krediet, waardoor er veel verantwoordelijkheid bij de consument ligt. Als er geen verplichting tot maandelijks aflossen is vanuit de geldverstrekker zijn klanten zelf aan zet als het op aflossen aan komt. Financieel gezien kan dit nog weleens problemen opleveren. 

In Nederland werken we volgens de leennorm. Deze norm waarborgt de veiligheid voor consumenten, die geld willen lenen. Met duidelijke berekeningen toetsen geldverstrekkers of een lening verantwoord kan worden afgesloten. Het doorlopend krediet brengt door het ontbreken van vaste voorwaarden meer financiële risico’s met zich mee. Dit type lening past daardoor niet meer in wat we in Nederland onder verstandig lenen verstaan. 

Welke leenvorm wel verantwoord en voordelig is? Dat is de persoonlijke lening. Deze lening heeft een vast rentetarief, een vaste maandlast en een vaste looptijd. Voordat u uw handtekening onder het leenvoorstel zet, kent u de cijfers en de invloed van de lening op uw financiën. Het voordeel van de persoonlijke lening is daarnaast dat, zodra de lening start met lopen, u begint met aflossen. Het eindigen van de looptijd betekent automatisch dat u de volledige lening heeft afgelost. Vindt u flexibiliteit toch fijn, dan kunt u kijken naar de nieuwe Flex & Zeker lening, waarbij enkele eigenschappen van het doorlopend krediet gecombineerd worden met de vaste voorwaarden van de persoonlijke lening. Op alle leningen van het Nederlands Krediet Collectief kunt extra boetevrij aflossen.

Een doorlopend krediet oversluiten of een persoonlijke lening afsluiten? Het Nederlands Krediet Collectief neemt u mee in de mogelijkheden. Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan. 

 

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.