Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Gratis offerte

Gratis offerte

binnen 24 uur

Zorgeloos lenen

Zorgeloos lenen

dankzij onze kredietbeschermers

Laagste rente

Laagste rente

vaste rente al vanaf 6,6%

Klantwaardering

Klantwaardering

een 4.9 uit 5 op Trustpilot.nl

Kan de rente van mijn doorlopend krediet zomaar veranderen?

Een kenmerk van het doorlopend krediet is dat de rente kan wijzigen gedurende de looptijd. Het doorlopend krediet is een flexibele financiering, waarbij de leennemer op elk moment geld kan opnemen. Ook afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen. Hier staat tegenover dat de rentestanden van het doorlopend krediet kunnen veranderen. Deze bewegen mee met de marktrente. Als de rente op de markt stijgt, stijgt de rente van het doorlopend krediet. Dit geldt ook andersom: een verlaging van de marktrente betekent dalende kosten voor het krediet.  

Waarom betaal ik rente over mijn doorlopend krediet?

Geld lenen kost geld. Dit heeft te maken met de rente die u over de lening betaalt. Als u een financiering afsluit, rekent de bank daar een rentepercentage over. Zij stellen geld beschikbaar, zodat u een leendoel kunt financieren zonder dat u eigen geld nodig heeft. Daar betaalt u een vergoeding voor. Daarnaast geeft het de geldverstrekker een stukje zekerheid. Zij lopen namelijk het risico dat het geld dat zij uitlenen niet wordt terugbetaald.

De maandlast van een doorlopend krediet bestaat voornamelijk uit rente en een zeer beperkte aflossing. Dit betekent dat u met een doorlopende lening niet automatisch voldoende aflost, daar moet u zelf voor zorgen. Er zit in principe geen eindtijd op een doorlopend krediet, dus de lening blijft bestaan zolang u geld opneemt. Om deze reden ziet de financiële markt steeds minder in deze leenvorm, en is oversluiten naar een persoonlijke lening verstandig. Als u namelijk niet tijdig begint met het aflossen van uw doorlopend krediet is het risico op financiële problemen aanwezig. Bij een persoonlijke lening heeft u geen omkijken naar aflossing, die zit namelijk al in de maandlast verwerkt. Zo weet u zeker dat als uw persoonlijke lening afloopt u de gehele lening heeft terugbetaald. 

De voordelen van oversluiten naar een persoonlijke lening:

  • U leent tegen een vaste rente. Bij het Nederlands Krediet Collectief is dat de laagste rente die we kunnen vinden, want wij hanteren een laagste rentegarantie v.a. 6,6%.
  • Vaste voorwaarden zoals een vast maandtarief en vaste looptijd zorgen ervoor dat u exact weet waar u aan toe bent als u geld leent.
  • Boetevrij extra aflossen
  • Bescherm uw persoonlijke lening met een kredietbeschermer. Als u de lening niet meer kunt betalen door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid wordt er naar een passende oplossing gezocht. 
  • Het bedrag wordt eenmalig op uw rekening gestort, er is geen mogelijkheid tot meer geldopnames buiten dat bedrag. Niet meer lenen dan nodig en verantwoord is, is het uitgangspunt.
  • U ontvangt binnen 24 uur een passende offerte en sluit af-of over in uw eigen, beveiligde NKC-omgeving. Alles in één: al uw documenten op één plek en online service mét persoonlijk advies. 
  • Oversluiten is kosteloos, wij nemen u het werk uit handen

Actuele rente doorlopend krediet

Vergelijk tarieven en ontdek de actuele rentestanden van het doorlopend krediet. Uw bestaande doorlopende krediet van bijvoorbeeld ING, Rabo of ABN AMRO bank oversluiten naar een persoonlijke lening? Of uw huidige financiering veranderen in een Flex & Zeker lening (combinatie van vast en flexibel)? Sluit uw lening kosteloos en zonder zorgen over bij het Nederlands Krediet Collectief. 

 

Actuele rente

Rentestand per zondag 21 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.