Goedenavond, start met berekenen en ontvang direct het beste aanbod!

Volledig digitale werkwijze en een offerte binnen 24 uur

Meest complete aanbod van leningen met laagste rentegarantie

Wij scoren een 9.7 uit 10 op klantenvertellen.nl

Doorlopend krediet en belastingvoordelen

Sinds 1 januari 2013 is de rente van een doorlopend krediet niet meer aftrekbaar. Om rente af te kunnen trekken van de belasting dient de lening maandelijks afgelost te worden. Dat is bij een doorlopend krediet niet het geval, waardoor deze leenvorm niet in aanmerking komt voor belastingvoordeel. 

Rente verbouwing aftrekbaar?

Als u gaat verbouwen is de rente enkel aftrekbaar als u gekozen heeft dit te financieren met een persoonlijke lening. De rente is aftrekbaar in Box 1 – belastbaar inkomen uit werk en woning. Belangrijk hierbij is dat de verbouwing zorgt voor meerwaarde van uw woning en dat u kunt aantonen dat het geleende bedrag daadwerkelijk aan verbouwingskosten besteed is. Wist u trouwens dat een persoonlijke lening goedkoper is dan uw hypotheek verhogen? Daarnaast ontvangt u het geld binnen 24 uur op uw rekening zonder extra kosten te hebben gemaakt aan notaris of een factuur van uw adviseur.  

Actuele rentes berekenen

Benieuwd naar de actuele rentestanden? Vergelijk hier de rentetarieven van verschillende geldverstrekkers. 

Doorlopend krediet overzetten naar persoonlijke lening

Het doorlopend krediet komt niet meer voor in het aanbod van Nederlandse banken. De persoonlijke lening is een meer verantwoorde manier van geld lenen. Het rentetarief wijzigt niet gedurende de looptijd, er is sprake van een vaste maandlast en u begint direct met aflossen. Daarbij komt: als u deze financiering gebruikt voor de aankoop of verbetering van uw woonhuis is de rente aftrekbaar.    

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.