Benodigde stukken om de lening aanvraag te voltooien

Bent u akkoord met de aangeboden offerte, dan is het noodzakelijk dat u de ondertekende contracten met de juiste documenten (benodigde stukken) retourneert. Op basis van deze stukken vindt een laatste controle plaats door de bank.

Om dit snel en foutloos te laten verlopen, is het belangrijk dat alles compleet en juist ondertekend retour komt. Dan staat het geld doorgaans binnen twee werkdagen op uw rekening.

Standaard

 • Origineel getekende overeenkomst 
 • Geparafeerde en getekende ESIC
 • Geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs (kopie)
 • Inkomensbewijs: recente loonstrook (max. 2 maanden oud) of specificatie uitkering;
 • Bijschrijving inkomen op een origineel/kopie bankafschrift (incl. NAW gegevens, begin/eindsaldo) of een digitaal bankafschrift/digitale uitdraai (incl. tenaamstelling en rekeningnummer) met mutaties van minimaal een volledige maand
 • Rekeningnummer voor incasso
 • Burgerservicenummer (BSN)

Niet toegestaan:

 • Doorhalen/afplakken van gegevens
 • Selecties van bijschrijvingen
 • Printscreen/foto van bankafschrift
 • Word-documenten

Internet bankafschriften

U wordt gevraagd bankafschriften mee te sturen met uw ondertekende offerte. Deze afschriften dienen onder andere als bewijs dat uw inkomen bijgeschreven wordt en uw woonlasten afgeschreven worden.

Deze bankafschriften dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • De afschriften mogen niet ouder dan 2 maanden oud zijn.
 • Op de afschriften moeten naast uw rekeningnummer ook uw naam, adres en woonplaats zichtbaar zijn.
 • Het saldo van de betreffende rekening en de eventuele toegestane kredietlimiet van de betaalrekening moeten zichtbaar zijn.
 • Op de afschriften moeten minimaal 14 dagen aan transacties zichtbaar zijn.
 • Het afschrift mag geen doorhalingen of andere door u aangebrachte wijzigingen bevatten.

Internet bankieren
Maakt u gebruik van internet bankieren en ontvangt u geen papieren afschriften meer? Dan kunt u uw afschriften uitprinten. In onderstaand overzicht treft u voor de meest voorkomende banken informatie aan hoe u uw afschriften juist kunt uitprinten.

Rabobank
U gaat in het menu van Rabobank Internet bankieren naar de optie 'Rekeningafschriften'. Kies hier de bankrekening waarvan u een bankafschrift wilt uitprinten of opslaan. Plaats een vinkje bij het nieuwste bankafschrift en klik op 'Aanmaken'. Dit kan even duren. Indien de status blijft aangeven: 'Bezig', klikt u op 'Ophalen Status'. Zodra er bij status 'Gereed' staat, klikt u op 'Download'. U kunt nu het bankafschrift opslaan als PDF-bestand of openen en uitprinten.

ABN AMRO
In het menu van uw persoonlijke startpagina van ABN AMRO Bank Internet bankieren kiest u voor de optie 'Service' en vervolgens voor 'Afschriften Downloaden'. Selecteer de naam waarop het bankrekeningnummer staat en kies daarna dat u een afschrift van de betaalrekening wilt downloaden. Kies de optie 'Het laatst verschenen afschrift of overzicht' en klik op 'Oké'. Onder het kopje 'Afschriften en overzichten' kunt u het bankafschrift downloaden door op het PDF‐logo te klikken. U kunt nu het bankafschrift opslaan als PDF-bestand of openen en uitprinten.

ING
U gaat in het menu van Mijn ING naar de optie 'Betalen' en kiest daarna 'Rekening raadplegen'. Kies hier de bankrekening waarvan u een bankafschrift wilt uitprinten of opslaan, en klik op de link 'Afdrukken'. Vul de data in van de periode waarvan u het overzicht wilt opvragen en klik op 'Afdrukken'. U ziet nu een overzicht dat u kunt uitprinten of opslaan.

SNS Bank
In het menu van Mijn SNS kiest u voor de optie 'Betalen' en daarna de optie 'Bij- en afschrijvingen'. Kies hier de bankrekening waarvan u het digitale bankafschrift wilt opslaan of uitprinten en selecteer het nieuwste bankafschrift. Klik dan op 'Print' om het bankafschrift uit te printen of klik op 'Downloaden' om het bankafschrift op te slaan als PDF-bestand.

Legitimatiebewijs

Om uw identiteit vast te kunnen stellen vraagt de bank om een kopie van een identiteitsbewijs. Er volstaan verschillende identiteitsbewijzen:

Nederlands paspoort
Wanneer u zich identificeert door middel van een kopie van een Nederlands paspoort, is het noodzakelijk dat u zowel de pagina kopieert waarop uw persoonlijke gegevens zichtbaar zijn, als ook de pagina die direct daarop volgt. Let hierbij op dat de geldigheidsdatum van het document niet is verlopen en dat alle gegevens en tevens uw handtekening goed leesbaar zijn.

Europese identiteitskaart
Wanneer u zich identificeert door middel van een kopie van een Europese identiteitskaart, is het noodzakelijk dat u zowel de voorzijde als de achterzijde kopieert. Let hierbij op dat de geldigheidsdatum van het document niet is verlopen en dat alle gegevens en tevens uw handtekening goed leesbaar zijn.

Rijbewijs
Wanneer u een Nederlandse plaats als geboorteplaats heeft, volstaat een kopie van een rijbewijs om u te identificeren. Kopieer in geval van een rijbewijs zowel de voorzijde als achterzijde. Let hierbij op dat de geldigheidsdatum van het document niet is verlopen en dat alle gegevens en tevens uw handtekening goed leesbaar zijn.

Buitenlandse nationaliteit, buiten de EU
Heeft u een nationaliteit van buiten de EU, dan dient u een kopie van zowel de voorzijde als achterzijde van uw verblijfsdocument in te sturen (onbepaalde tijd, type II) en een kopie van uw paspoort uit uw land van herkomst. Let hierbij op dat de geldigheidsdatum van het document niet is verlopen en dat alle gegevens en tevens uw handtekening goed leesbaar zijn.

Buitenlandse nationaliteit, binnen de EU en Zwitserland
Heeft u een nationaliteit anders dan de Nederlandse, maar wel van binnen de EU of Zwitserland, dan volstaat een kopie van uw paspoort of identiteitskaart van het land van herkomst. Let hierbij op dat de geldigheidsdatum van het document niet is verlopen en dat alle gegevens en tevens uw handtekening goed leesbaar zijn.

Loonstrook

Loonstrook/salarisspecificatie
Ontvangt u inkomen uit een dienstverband bij een werkgever, dan wordt u gevraagd een kopie van een loonstrook of salarisspecificatie mee te sturen. Dit document dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De loonstrook mag niet ouder zijn dan 2 maanden.
 • De 'datum in dienst' moet op de loonstrook zichtbaar zijn. In sommige gevallen staat dit niet op uw loonstrook. Stuur in dat geval een kopie van uw arbeidsovereenkomst mee, of een jaaropgave van 2 jaar geleden (of langer) van uw huidige werkgever. In het laatste geval is het voor de bank aannemelijk genoeg dat uw dienstverband voor onbepaalde tijd is.
 • De loonstrook mag geen doorhalingen of andere door u aangebrachte wijzigingen bevatten.
 • De loonstrook dient een kolom met cumulatieven (totalen) te bevatten.

Recente datum in dienst en toch vast dienstverband?
Staat op uw loonstrook een 'datum in dienst' vermeld van minder dan een jaar geleden, maar u heeft wel degelijk een vast dienstverband? Dan dient u een kopie van uw arbeidsovereenkomst mee te sturen.

Tijdelijk dienstverband met intentie/werkgeversverklaring
Heeft u een tijdelijk dienstverband en is u gevraagd een intentie-/werkgeversverklaring aan te leveren naast de gevraagde loonstroken, let er dan op dat de verklaring:

 • volledig is ingevuld;
 • ondertekend is door uw werkgever;
 • voorzien is van een bedrijfsstempel.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Wil jullie super bedanken voor de waanzinnige goede hulp kan nu eindelyk heerky en zorgeloos gaan leven dank zei jullie”

heer Bovekerk

Bekijk alle 204 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top