Economie trekt aan maar restschuld blijft probleem

Publicatie: 27-12-2014


Langzaam maar zeker gaat het beter met de Nederlandse economie. Dat zegt De Nederlandsche Bank (DNB). Huiseigenaren met restschuld zijn hier op korte termijn echter nog niet mee geholpen. Restschuld blijft een groot probleem, dat nog jaren zal blijven sluimeren.

Groei economie

Dit jaar groeit de Nederlandse economie met 0,8%, na twee jaren van krimp. De verwachting is dat die groei doorzet en in 2015 1,2 % bedraagt. Voor 2016 wordt gerekend op een verdere stijging naar 1,5%.

Restschuld verkoop woning

Ook de huizenmarkt trekt de komende tijd verder aan, zegt DNB, maar erg snel gaat het niet. Dit heeft met name gevolgen voor huiseigenaren met een restschuld. Een restschuld houdt in dat de opbrengt van het verkopen van het eigen huis niet genoeg is om de hypotheekschuld af te lossen. Dit geldt voor een op de drie koopwoningen. Het kan nog wel tien jaar duren voor een restschuld bij verkoop niet meer aan de orde is.

Jonge huiseigenaren met restschuld

Al eerder trok het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan de bel omtrent de restschuld. De schuldenlast van Nederlandse huishoudens, die vaak vooral bestaat uit een relatief hoge hypotheek op een huis waarvan de waarde is gedaald, moet omlaag. Met name jonge huiseigenaren hebben hierbij hulp nodig, aldus het IMF.

Restschuld financieren met lening

Het kan een oplossing zijn uw restschuld te financieren met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Meer weten? Nederland Leent helpt bij het vinden van de juiste lening.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.