Aflossen hypotheek beloond met lagere rente

Publicatie: 22-12-2014


Klanten die hun hypotheek extra aflossen, worden door hun bank beloond met een lagere rente. Ook mensen die veel eigen geld inbrengen bij het afsluiten van een hypotheek, komen in aanmerking voor een lagere hypotheekrente.

Lagere hypotheekrente

De Nederlandse banken proberen hun klanten te stimuleren tot het extra aflossen van hun hypotheek. Zelfs mensen voor wie de rente nog jaren vast staat komen in aanmerking voor de lagere hypotheekrente.

Korting hypotheekrente na extra aflossen

Wel moeten klanten het nu nog zelf aan hun bank melden wanneer ze hun hypotheek extra aflossen. De bank zal dan de WOZ-waarde van het huis van de klant opvragen. Of iemand in aanmerking komt voor de korting op de hypotheekrente, wordt vervolgend beoordeeld op basis van de verhouding tussen schuld en WOZ-waarde.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.